Locale Altele
Miercuri, 2 Decembrie 2020
Mie, 2 Dec 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Caută un job pentru ginerele ei surdo-mut
Sergiu Lenghel  - Marti, 17 August 2010

O femeie disperată a cerut ajutorul Prefecturii pentru ca ginerele său să-şi găsească un loc de muncă mai bine plătit. Irina Cozma spune că a ajuns la capătul răbdării şi nu mai poate să-şi susţină financiar familia.

 

Fiica sa este surdo-mută, la fel şi ginerele ei, care totuşi lucrează la fabrica Sarmex din Satu Mare. Cu toate acestea, el nu-şi primeşte integral salariul.

 

Femeia mărturiseşte că deşi ginerele său mai primeşte o indemnizaţie de handicapat de 210 lei, aceşti bani nu sunt suficienţi pentru a supravieţui. "Locuim împreună toţi. Mâncare îi pun în fiecare zi, asta costă. Lucrează 160 de ore pe lună şi primeşte doar 310 lei. Din februarie tot aşa se întâmplă" - afirmă sătmăreanca.

 

Angajat la fabrica de mobilă Sarmex, la montaj-lucru manual, handicapul de care suferă ginerele  îl împiedică să-şi găsească un job mai bun, deşi ea personal a lăsat mai multe CV-uri la firme din oraş, însă nimeni nu i-a contactat.

 

La intervenţia inspectorului Cosmin Dorle, din cadrul Corpului de Control al Prefecturii, la fabrica Reşetar sunt şanse de angajare, însă doar pentru postul de tapiţer. Irina Cozma a fost îndrumată să meargă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, unde va putea fi informată cu privire la rezolvarea  problemei ei.

1250 vizite
Distribuie pe