Locale Altele
Vineri, 16 Aprilie 2021
Vin, 16 Apr 2021
Înfrumusețare – o dată la 20 de ani
Ioana Gavrău  - Joi, 30 Septembrie 2010
Au fost foarte cochete pe vremea lui „Ceașcă“, iar serviciile de manichiură, pedichiură și coafură au fost la ordinea zilei. Odată cu trecerea timpului, scăderea pensiilor și a nivelului de trai i-a determinat pe tot mai mulți sătmăreni să renunțe la propriile tabieturi.


Joi, pentru prima dată după zeci de ani, pensionarii sătmăreni de la clubul lor au avut parte de o mare surpriză.

Invitați ca în fiecare joi la restaurantul Paloma pentru un pahar de vorbă și la table, pensionarii s-au trezit în fața lor cu o manichiuristă, un frizer și o coafeză. Supriza a fost extrem de mare pentru vârstnicii care vineri sărbătoresc „Ziua Internațională a Pensionarilor“, oferindu-li-se astfel ocazia să arate impecabil la petrecerea lor.

Am vrut să le pregătesc o surpriză în condițiile în care vineri toată lumea sărbătorește. Am apelat la serviciile unor oameni de specialitate, care s-au ocupat îndeaproape de doamne și domni“, a spus omul de afaceri Vasile Lup, cel care a sponsorizat această acțiune.

Frezat și aranjat

La orele 12.00 pensionarii sătmăreni au început să se adune la restaurantul Paloma. Au fost întâmpinați de Cristi Frizeru, manichiurista Cristina Deme și coafeza Izabella Marian.

Entuziasmate, doamnele s-au aranjat în șir indian în fața manichiuristei, iar barbații au profitat din plin de masajele de relaxare ale lui Cristi.


Erdei Katiana este una dintre doamnele care a beneficiat de o frizură ca la carte. Aceasta a mărturisit că merge foarte rar la un astfel de specialist.


Pe vremea lui Ceaușescu nu trecea săptămâna fără o ședință la manichiură, coafură și chiar pedichiură. Atunci îmi permiteam să dau bani pentru așa ceva. Din păcate, acum apelez la saloanele de înfrumusețare doar atunci când am un eveniment mare în familie“, a spus Erdei Katiana.Aceasta recunoaște că toate ședințele sunt extrem de importante pentru viața unei femei. „Acum nu îmi mai permit un asemenea lux“, a mai spus pensionara.

Și Mărioara Ciobanu a fost extrem de încântată de supriza omului de afaceri. „Când am intrat aici și am văzut ce ni s-a pregătit, am rămas foarte suprinsă. Este o idee minunată și acest om trebuie apreciat“, a spus Mărioara Ciobanu, pensioanara care a beneficiat de un coafat.
 

Manichiură simplă sau cu model

Letiția Păiuș, o altă pensioanară prezentă joi la o mini-ședință de înfrumusețare a dorit o manichiură cu model. Dacă la început vroia ceva simplu, pensionara s-a răzgândit în scurt timp. „Vreau o culoare pe unghii și ceva model acolo, că tot am văzut la altele și niciodată nu am avut așa ceva“, a spus cu zâmbetul pe buze.


Doar fiica acesteia se mai ocupa de manichiura pensionarei. „Nu am fost la manichiură de mult timp, mă ajută fiica mea când am ceva evenimente. În ceea ce privește coafură, mă descurc singură“, a spus Letiția Păiuș.

Domnii – răsfățați

Nici domnii pensionari nu au fost dați la o parte. Dacă femeile au beneficiat de manichiură și coafură, bărbații au trecut prin mâna profesionistului Cristi Avram sau Cristi Frizeru, așa cum îl știe toată lumea. Andrei Sekely a beneficiat de un masaj capilar.

„Nu mi s-a mai făcut așa ceva de 30 de ani. Mă simt excelent! Cred că acum întineresc“, a spus bătrânul.


„Mă simt excelent că pot să ajut aceste persoane. În fiecare an fac acte de caritate, iar acum am acceptat invitația cu mare plăcere“, a spus Cristi Frizeru.

Acțiunea de joi a fost organizată în pregătirea celei de vineri, când la restaurantul Paloma, cu începere de la orele 14, nu mai puțin de 400 de oameni vor petrece de „Ziua Internațională a Pensionarilor“.

3733 vizite
Distribuie pe