Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Mai multe misiuni pentru jandarmii sătmăreni
Ioana Gavrău  - Vineri, 15 Octombrie 2010
Jandarmii sătmăreni sunt tot mai vizibili pe străzile din muncipiu. Acest lucru este confirmat de bilanțul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, efectuat pe primele nouă luni ale acestui an. În cele 3.949 de misiuni efectuate au fost angrenați nu mai puțin de 20.000 de jandarmi.

Conform celor declarate de adjunctul inspectorului șef al IJJ Satu Mare, colonelul Dorel Ghețea, în primele nouă luni, activitatea desfăşurată de către structurile de ordine publică s-a materializat în executarea unui număr de 3.949 misiuni specifice, în creştere cu 52 %, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009.

Au crescut și misiunile de menţinere a ordinii publice de la 1.351 în primele 9 luni ale anului 2009, la 1.618 misiuni în aceeaşi perioadă a anului 2010“, a spus Dorel Ghețea, care a susținut vineri, alături de purtătorul de cuvânt Camelia Lucuț, o conferință de presă.

În cadrul misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, în anul 2010 au fost executate 814 misiuni de menţinere a ordinii publice în sprijinul Poliţiei pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, constând în executarea de patrule mixte, în mediul urban, în Municipiul Satu Mare, oraşul Negreşti Oaş şi Tăşnad.

Faţă de perioada similară a anului precedent, numărul misiunilor a crescut cu 26%, iar numărul efectivelor folosite au crescut cu 53%.

Amenzi usturătoare

În perioada menționată au fost aplicate 4.636 sancţiuni contravenţionale, din care 640 sancţiuni cu avertisment scris şi 3.996 amenzi, în valoare de 1.069.680 lei.

Au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 11.737 lei şi au fost conduse la poliţie pentru cercetări 284 persoane. Pe timpul misiunilor a fost depistat şi reţinut un urmărit general, care a fost predat I.P.J. pentru cercetări.

Situație incertă

În luna următoare, conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi așteaptă să primească statele de organizare. „Abia după ce vom primi această schemă vom putea spune dacă va trebui să concediem pe cineva, respectiv dacă vom mai avea nevoie de personal. Cert este că noi am cerut suplimentarea personalului cu 15 % în condițiile în care dorim deschiderea unor puncte de lucru în Valea Vinului, Beltiug și Luna Șeș“, a mai spus Dorel Ghețea, adjunctul IJJ Satu Mare.

În ciuda situației din MAI, a tăierii salariilor cu 25%, doar doi angajați au ieșit din sistem. „Unul și-a dat demisia după ce timp de doi ani a fost cercetat penal, cu toate că într-un final a fost găsit nevinovat, iar celălalt a ales această cale din motive personale“, a declarat colonelul Dorel Ghețea.


1078 vizite
Distribuie pe