Locale Altele
Duminica, 7 Martie 2021
Dum, 7 Mar 2021
Duce pâinea cu unsoare copilului său din spital
Ioana Gavrău  - Marti, 11 Ianuarie 2011
A primit o felie de pâine cu untură și o porție de ceai și a păstrat-o pentru fiul său de 14 ani care e grav bolnav, internat în spital în urma unui accident de circulație petrecut săptămâna trecută. Nu are ce să mânânce, dar păstrează pentru copilul său toate firimiturile pe care le găsește în containere.


Aceasta este povestea unui om al străzii care a primit marți o bucată de pâine din partea Organizației Caritas și a Serviciului de Ajutor Maltez Satu Mare.

Alți 400 de oameni ai străzii au primit marți câte-o o porție de ceai și o felie de pâine cu untură, în cadrul acțiunii „Zilele ceaiului fierbinte“, derulată de Organizația Caritas Satu Mare în parteneriat cu Serviciul de Ajutor Maltez.


La fel ca în fiecare an, nevoiașii Sătmarului se înghesuie la felia de pâine și la ceaiul cald. Chiar dacă în aceste zile temperatura de afară nu este scăzută, acțiunea „Zilele ceaiului fierbinte“ i-a bucurat pe nevoiași.

„O felie de pâine și un ceai fierbinte sunt binevenite în orice zi“, a spus Vasile Nevezi, coordonatorul acțiunii.

Sacrificii pentru copil

Alexandru Mezei, de 52 de ani, s-a numărat marți printre persoanele care au stat la rând pentru a primi o felie de pâine. Cu ochii înlăcrimați, acesta și-a pus felia de pâine în plasă și s-a grăbit spre fiul său care este internat în spital.

Tot ce am mai scump pe lumea aceasta este fiul meu, Alvaro Alex, de numai 14 ani, care este grav bolnav. Chiar dacă eu nu am ce să mânânc, prefer să mă sacrific pentru cea mai importantă persoană din viața mea“, a spus Alexandru Mezei.
 
Știe că este un om al străzii și recunoaște cu sinceritate că nu a lucrat nici măcar o zi în viața lui.

Dorm pe unde apuc, nu am casă, nu am masă. Noaptea mă prinde sub cerul liber, iarna este groaznic. Mă tot gândesc că într-o zi o să mă găsească înghețat și apoi o să mă ardă“, a spus cu ochii în lacrimi bărbatul de 52 de ani. El susține că este bolnav și din acest motiv nu poate să muncească.

„Pentru că nu am niciun loc de muncă, mâncarea mea zilnică este asigurată de containere. Caut de câte ori pot și mă hrănesc cu ce găsesc“, a mai declarat Alexandru Mezei.

Pâine cu untură și ceai în fiecare zi de marți și joi


Dacă marți acțiunea s-a desfășurat pe Aleea Neajlov din municipiu, joi, 13 ianuarie, de la orele 14.00, nevoiașii sunt așteptați pe strada Vulturului, în Cartierul Social. Marțea viitoare, de la aceeași oră, voluntarii se mută în cartierul Soarelui, iar în 20 ianuarie pe strada Ion Ghica, la blocurile IPL.2803 vizite
Distribuie pe