Locale Altele
Duminica, 8 Decembrie 2019
Dum, 8 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Fii voluntar, plantează un copac!
Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare  - Miercuri, 16 Martie 2011

Ţinând cont de faptul că anul 2011 a fost declarat de Adunarea Generală a ONU, “Anul Internaţional al Pădurilor”, respectiv Consiliului Uniunii Europene a declarat acest an şi “Anul European al Activităţilor de Voluntariat”, Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare demarează în perioada 15 martie  -15 aprilie 2011 campania “Fii voluntar – Plantează un copac”.


Scopul Campaniei este de a sensibiliza fiecare cetăţean de a se  implica responsabil în activităţi de extindere a spaţiului verde din localitatea sa.

Astfel fiecare cetăţean se poate  implica în această perioadă în activităţi de amenajare şi reamenajare a spaţiului verde din faţa casei sau să răspundă apelului făcut de anumite instituţii pentru a participa activ la acţiuni de plantare în diferite locuri în funcţie de planul de împădurire a Direcţiei Silvice.

 

Campania aceasta are ca si grup ţintă şi elevii. Astfel, în urma unor discuţii purtate cu reprezentanţii Direcţiei Silvice, toate unităţile de învăţământ doritoare a se implica în activităţi de plantare în curtea şcolii sau chiar în pepinierele forestiere pot solicita acest lucru Directiei Silvice Satu Mare, în vederea organizării unei acţiuni eficiente.

 

În cadrul acestei campanii, din dorinţa de a realiza o nouă oază de verdeaţă, angajaţii APM Satu Mare vor planta diverse specii de arbori în curtea Centrului de îngrijire a bolnavilor  cu Alzheimer din Viile Satu Mare. Acţiunea se va desfăşura în colaborare cu Fundaţia Casa Românească, Direcţia Silvică Satu Mare şi Primăria Viile Satu Mare.

 

O altă iniţiativă în cadrul acestei campanii este ideea de reamenaja platoul din Centrul Nou prin extinderea spaţiului verde. În momentul de faţă, APM este în faza discuţiilor privind realizarea unui plan de amenajare în concordanţă cu PUZ - ul acordat.

1356 vizite
Distribuie pe