Locale Altele
Marti, 17 Mai 2022
Marti, 17 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Se bagă curent şi apă în ghetoul de pe Ostrovului
Florin Răchitan  - Miercuri, 5 Octombrie 2011

Primarul Iuliu Ilyes a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că au fost finalizate lucrările de instalare a noii reţele electrice în blocul CD2, cunoscut ca ghetoul de pe strada Ostrovului, după ce locatarii acestuia nu au avut curent în ultimele două luni, din cauza pericolului pe care îl reprezentau instalaţiile improvizate, dar şi a restanţelor uriaşe acumulate la plata facturilor de electricitate.

 

Se pare că locatarii şi-au plătit restanţele, astfel că, de acum înainte, fiecare locuinţă are acces la instalaţia electrică a blocului, fiind aprobate o priză şi un bec, cu contorizare separată.

La fel se va proceda şi cu reţeaua de apă şi canalizare, la care lucrările vor începe în cursul acestei luni.

 

În plus, în fiecare locuinţă se va amenaja câte-un spaţiu pentru toaletă, în care locatarii vor trebui să-şi cumpere vasele de WC, chiuvetele şi robinetele, restul investiţiei urmând să fie suportat de Primărie.

 

„Înainte de a fi nemulţumit cineva pe motiv că iar ajutăm ţiganii care nu lucrează, ţin să precizez că această investiţie se face pentru comunitate, deoarece prin ea urmează să desfiinţăm focarul de infecţie de care se plâng toţi locuitorii cartierului” – a declarat Iuliu Ilyes.

 

El speră ca prin aceste măsuri să-i „disciplineze” pe locatarii ghetoului, care au arătat deja semne de cooperare cu autorităţile locale, inclusiv prin adunarea sumei de 9.000 de lei din care şi-au plătit toate restanţele la utilităţi.

 

În acelaşi timp, aşa-numitul „bloc verde” din imediata vecinătate a ghetoului de pe Ostrovului a fost curăţat, închis şi sigilat, aici urmând să se amenajeze locuinţe sociale pentru sătmărenii nevoiaşi. Viceprimarul Kereskenyi Gabor a precizat că la Primăria Satu Mare sunt înregistrate în momentul de faţă peste 1.000 de cereri pentru locuinţe sociale sau ANL.

1905 vizite
Distribuie pe