Locale Altele
Sambata, 4 Aprilie 2020
Sam, 4 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Declaraţie comună a organizaţiilor Caritas din Euroregiunea Carpatică
Florin Răchitan  - Joi, 20 Octombrie 2011

În încheierea lucrărilor conferinţei „Incluziune socială fără frontiere”, care s-a desfăşurat în zilele de miercuri şi joi la Satu Mare, participanţii din partea organizaţiilor Caritas din România, Ungaria, Ucraina şi Slovacia au formulat o declaraţie comună ce va fi transmisă autorităţilor din ţările respective şi Comisiei Europene.


 

Mesajul principal al declaraţiei se desprinde chiar din titlu: „Sărăcia creşte în ritm alarmant! Opriţi discuţiile! Acţionaţi”! În document se arată că persoanele care fac parte din categoriile sociale defavorizate sunt cele mai vulnerabile în faţa măsurilor de austeritate pe care le-au luat guvernele în ultima vreme pentru limitarea efectelor crizei economice, iar reprezentanţii Caritas se angajează să fie vocea oamenilor loviţi de sărăcie şi izolare.

 

Ei militează pentru acordarea unei atenţii sporite oamenilor marginalizaţi în societate şi asigurarea unor standarde decente de viaţă pentru toţi. Pentru realizarea acestor scopuri, organizaţiile Caritas îşi oferă sprijinul, ca parteneri în implementarea politicilor sociale în ţările Euroregiunii Carpatice şi pune la dispoziţia autorităţilor întreaga experienţă dobândită în acest domeniu.

 

Directorul executiv al Caritas România, Doina Crângaşu, a subliniat ideea că întâlnirea de la Satu Mare a avut menirea de a crea o platformă de colaborare în domeniul protecţiei sociale, atât între colegii din organizaţiile Caritas ale ţărilor învecinate, cât şi între autorităţi şi societatea civilă.

 

La finalul conferinţei a avut loc o dezbatere interesantă despre comunicare şi rolul mass-media în influenţarea politicilor şi strategiilor în domeniul protecţiei sociale. La discuţia mediată de responsabila cu relaţiile publice din cadrul Caritas Ucraina, Nadiya Chorna, au participat ofiţerul de presă al Caritas Europa, Thorfinnur Omarsson şi reprezentanţi ai diferitelor instituţii mass-media din cele patru ţări, între care s-a numărat şi subsemnatul.

1063 vizite
Distribuie pe