Locale Altele
Luni, 20 Mai 2024
Luni, 20 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campanie anti-drog în rândul liceenilor şi studenţilor
CPECA Satu Mare  - Marti, 1 Noiembrie 2011

În perioada 27-31 octombrie 2011, Agenţia Naţională Antidrog, prin intermediul Centrelor de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, a derulat Campania „Absentul” sub sloganul „Este mutarea ta. Fără etnobotanice”!


Campania a avut ca scop prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psiho-active în rândul tinerilor şi a constat în desfăşurarea de activităţi de informare, educare şi conştientizare a elevilor şi studenţilor privind riscurile consumului de plante etnobotanice.

 

Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Satu Mare au desfăşurat activităţile din cadrul Campaniei ,,Absentul” în rândul unui număr de aproximativ 200 de elevi din cadrul Şcolii cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, Şcolii cu clasele I-VIII „Octavian Goga”, Colegiului Naţional „Doamna Stanca” şi Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” şi în rândul unui număr de 20 de studenţi de la Facultatea de Asistenţă Socială din cadrul Universităţii „Vasile Goldiş” Satu Mare.


 

Activităţile de informare au constat în vizionarea spotului campaniei „Absentul”, prezentarea plantelor etnobotanice şi a efectelor consumului, dezbateri privind tematica prezentată.

 

Conform datelor obţinute în cadrul Studiului privind prevalenţa consumului de droguri în rândul liceenilor din judeţul Satu Mare, 5,8 % dintre respondenţi au declarat că au consumat substanţe noi cu proprietăţi psihoactive etnobotanice . Prevalenţa ridicată a consumului de plante etnobotanice în rândul tinerilor din judeţul Satu Mare se aliniază tendinţei la nivel naţional.

2541 vizite
Distribuie pe