Locale Altele
Marti, 14 Iulie 2020
Marti, 14 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Focar de trichineloză la Medieşu Aurit
Spitalul Judeţean Satu Mare  - Marti, 3 Ianuarie 2012

In ultima zi a anului 2011, la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare au fost consultati si au primit ingrijiri medicale un numar de 97 de pacienti, fara probleme deosebite.

 

In noaptea de Revelion, până la 7 dimineata la UPU au ajuns  24 de pacienti din care 13 au fost copii. Primul, un barbat de 26 de ani, a ajuns la ora 0.15 cu a plaga taiata accidental la mana. In total, intre 1 si 3 ianuarie la UPU au ajuns un numar de 364 de personae din care 116 copii.

 

Un numar de 12 persoane au ajuns in stre avansata de ebrietate, doua persoane au fost gasite cazute in locuri publice fara acte de identitate si au fost identificate dupa trezire. Opt persoane au ajuns la UPU dupa ce au fost agresate, doua dupa ce au fost victime ale unor evenimente rutiere si trei muscate de caini.

 

In data de 2 ianuarie, in jurul orei 10.00, la UPU au fost aduse, cu ambulanta, 13 persoane domiciliate in Mediesu Aurit, suspecte de infestare cu trichinella. Din cele 13 persoane, 8 sunt adulti, cu varste cuprinse intre 21 si 45 de ani, iar 5 sunt copii cu varsta intre 6 si 10 ani.

Toate cele 13 persoane au consumat carne de porc in urma cu cateva zile. Persoanele in cauza au fost dirijate spre sectia de Boli Infectioase, unde au fost internate pentru investigatii si tratament de specialitate.

1248 vizite
Distribuie pe