Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
Protestatarii au fost primiţi joi dimineaţa în fabrica Electrolux
Florin Răchitan  - Joi, 9 Februarie 2012

După ce miercuri i-a ţinut în stradă, în frig, conducerea companiei Electrolux le-a permis joi dimineaţa muncitorilor care participă de două săptămâni la greva generală să intre în incinta fabricii, dar numai pentru două ore, cât să discute cu liderii de sindicat, în prezenţa unui observator managerial, propunerile salariale aflate în negociere.

 

Patronatul le-a oferit sindicaliştilor majorări salariale de câte 50 de lei, începând cu luna ianuarie, respectiv septembrie, însă în timpul discuţiilor de joi dimineaţa a reieşit clar că muncitorii resping această ofertă, considerând-o nesatisfăcătoare.

Ei l-au huiduit şi pe observatorul trimis de conducerea fabricii la aceste discuţii, transmiţând un mesaj clar în legătură cu dorinţa de a continua greva.

 

Oamenii de ordine au primit indicaţii să evacueze fabrica până la ora 9, însă nu a fost nevoie de intervenţia lor, deoarece, pentru a nu provoca scandal, muncitorii au ales să părăsească de bunăvoie spaţiul respectiv şi să plece acasă, urmând ca vineri dimineaţa să se întoarcă, fără a şti dacă li se va mai permite sau nu accesul în fabrică.

 

Între timp, Inspectoratul Teritorial de Muncă analizează legalitatea deciziei managementului companiei Electrolux de a suspenda pe trei zile activitatea fabricii din Satu Mare, în plină perioadă de desfăşurare a grevei generale. 

1532 vizite
Distribuie pe