Locale Altele
Luni, 18 Octombrie 2021
Luni, 18 Oct 2021
Centru de reabilitare şi dezvoltare condus de surorile de caritate
Episcopia Romano-Catolică  - Miercuri, 16 Mai 2012

Asociaţia Surorile de Caritate „Sf. Vicenţiu” deschid un centru de reabilitare şi dezvoltare pentru pacienţi cu probleme speciale, în clădirea de pe strada George Coşbuc nr.2, retrocedată Bisericii Romano-Catolice, după ce în ultimii ani a găzduit mai multe licee sătmărene, care s-au mutat între timp în alte spaţii.

 

Clădirea a funcţionat iniţial ca dispensar şi orfelinat, administrat tot de surorile de caritate, până ce acestea au fost nevoite s-o părăsească în urma naţionalizării din 1949. Deschiderea oficială a noului centru de reabilitare şi dezvoltare va avea loc în data de 28 mai.

 

În instituţia care va purta numele Fericitului Scheffler János, specialişti psihopedagogi, kinetoterapeuţi, logopezi, medici de neuropsihiatre infantilă şi asistenţi sociali se vor ocupa de pacienţi, încercând să dezvolte abilităţile lor, atât ale copiilor, cât şi ale adulţilor, precum şi ale membrilor familiilor acestora.
 

 

Centrul va deservi pacienţi din întreaga regiune, oameni care au nevoie de tratamente şi consultaţii de specialitate pentru tulburările de dezvoltare, tulburări de limbaj, deficienţe neuro şi psihomotorii, deficienţe de învăţare, deficienţe fizice sau altele. În această instituţie va lucra un grup de specialişti tineri şi calificaţi, care au deja experienţă în domeniul lor de activitate.

1318 vizite
Distribuie pe