Locale Altele
Duminica, 28 Noiembrie 2021
Dum, 28 Nov 2021
Familie intoxicată cu ciuperci, mama în comă
Spitalul Judeţean Satu Mare  - Vineri, 18 Mai 2012

La Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judeţean Satu Mare au fost adusi joi seara, cu ambulanta, membri unei familii, 4 copii si mama lor, intoxicati cu ciuperci.

Doi dintre ei, o fetita in varsta de 8 ani si mama lor, in varsta de 44 de ani, au ajuns in stare grava, respectiv in coma.

 

Dupa ce i s-a acordat primul ajutor, fetita in varsta de 8 ani a fost transportata cu ambulanta la Clinica de Pediatrie II din Cluj. Mama se afla internata pe sectia Reanimare. 

Dată fiind starea ei de sanatate, a fost necesara intubarea pentru asigurarea functiilor vitale, iar ulterior a fost dializata.

 

Ceilalti copii, trei baieti in varsta de 2, 4 respectiv 12 ani, cu o forma mai usoara de intoxicatie, se afla internati in cadrul sectiei Pediatrie din cadrul SJU Satu Mare.

  

Ciupercile au fost consumate cu cateva ore inainte sa apara semnele intoxicatiei si au fost culese de baiatul in varsta de 12 ani impreuna cu un adult din localitatea de domiciliu - Racova.

 

Separat de aceste cazuri, tot in cursul zilei de joi, la UPU a fost adusă cu ambulanta o fetita in varsta de 9 ani, dintr-o alta localitate, Sâi intoxicata cu ciuperci, într-o forma mai usoara. Fetita a fost internata in sectia Pediatrie a SJU Satu Mare.

1420 vizite
Distribuie pe