Locale Altele
Sambata, 20 Aprilie 2024
Sam, 20 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ce poţi face din capace de PET-uri?
ContiTech Carei  - Luni, 16 Iulie 2012

ContiTech Fluid Automotive România S.R.L., subsidiară a Corporaţiei Continental, unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru industria automobilelor, a organizat concursul cu tema „Ce poţi face din capace de PET-uri?”.
 

 

Compania a demarat acest concurs din dorinţa de a conştientiza angajaţii şi comunitatea locală cu privire la importanţa reciclării deşeurilor, care pot rămâne sute de ani în natură dacă sunt aruncate la întâmplare.

 

 „Prin această acţiune de colectare a capacelor de PET-uri vrem să atragem atenţia asupra nevoii de a reduce cantitatea de deşeuri” - a declarat Andreas Witkowski, unul dintre directorii ContiTech Carei. După colectare, capacele vor fi predate unui procesator de deşeuri, în vederea reciclării.

 

„Participanţii, cărora le pasă de mediul înconjurător, s-au organizat în echipe de 10 membri şi au participat la acest concurs, adunându-se în total peste 25.000 de capace de PET-uri” - a declarat Rafael Mansurov, director al ContiTech Carei.

 

Premiul cel mare a fost câştigat de echipa Şcolii cu clasele I-VIII din Berveni, iar premiul al doilea a revenit echipei copiilor angajaţilor societăţii.

 

Cu o cifră de afaceri de 30,5 miliarde de euro în 2011, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi la protecţia climei. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent în jur de 164.000 de angajaţi în 46 de ţări.

 

Până la sfârşitul anului 2011, Continental a investit aproape 575 de milioane de euro în activităţile din România. Atât Automotive Group, cât şi Rubber Group sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental are în prezent peste 10.500 de angajaţi în România.

3715 vizite
Distribuie pe