Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
„Girafa” liberală dăruieşte rechizite copiilor săraci, din donaţii
Florin Răchitan  - Sambata, 15 Septembrie 2012

Începută în urmă cu o săptămână, campania „Girafa liberală” s-a încheiat după ce organizatorii ei, Asociaţia I.C. Brătianu şi Organizaţia Femeilor Liberale, au reuşit să adune şi în acest an donaţii impresionante de la sătmăreni.


Donaţiile constă în principal în rechizite şcolare, dar şi în articole de îmbrăcăminte sau încălţăminte, alimente de bază şi dulciuri.

 

În cadrul unei conferinţe de presă pe care au susţinut-o sâmbătă, preşedinţii organizaţiilor  judeţene şi municipale ale femeilor liberale, Dorina Grunfeld, respectiv Marcela Papici, precum şi consilierul judeţean Anna Maria Maruşca, au prezentat rezultatele campaniei „Girafa” din acest an şi au dat detalii despre destinaţia cadourilor oferite de sătmăreni, inclusiv de trei librării, care au fost sponsorii principali ai campaniei.

 

Cele mai multe pachete vor ajunge la o fundaţie sătmăreană ce are în îngrijire un număr de 75 de copii aflaţi la limita eşecului şi abandonului şcolar. „Dacă nu-i ajutăm acum, dacă nu le oferim condiţiile necesare pentru a începe fără probleme noul an şcolar, e posibil să nu-i mai vedem pe aceşti copii niciodată în sălile de clasă” – a precizat Marcela Papici.

 

La solicitarea unor organizaţii locale ale femeilor liberale, câteva pachete vor ajunge şi în alte localităţi ale judeţului, la familii monoparentale cu mai mulţi copii, care se zbat în sărăcie lucie. Cadourile vor fi înmânate elevilor chiar luni, în prima zi din noul an şcolar.

1989 vizite
Distribuie pe