Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Pichetare de solidaritate la Prefectura Satu Mare
Florin Răchitan  - Miercuri, 14 Noiembrie 2012

Cam două duzini de membri ai filialei sătmărene a Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa au pichetat miercuri după-amiază Prefectura Satu Mare, în cadrul unei manifestări organizate cu ocazia Zilei de Acţiune şi Solidaritate Europeană.
 


Asemenea manifestări au avut loc în toate capitalele de judeţ din România, iar în mai multe ţări ale Uniunii Europene au avut loc manifestaţii de amploare şi chiar greve generale, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate adoptate de guvernele strânse cu uşa de Fondul Monetar Internaţional.

 

Secretarul general al Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, a citit în faţa protestatarilor mesajul adresat Guvernului, pe care ulterior l-au înmânat reprezentantului în teritoriu al acestuia.

 

”Ultimii ani au arătat că austeritatea este un drum complet închis și trebuie abandonat. Protecția socială și salariile nu mai pot fi sacrificate. Ne aflăm într-o situație de urgență socială și este timpul ca guvernanții să asculte ceea ce lucrătorii au de spus, să schimbe complet direcția. Măsurile de austeritate, bazate pe un calcul greșit, după cum recunoaște acum și FMI, s-au dovedit un eșec total în termeni economici, și în același timp au produs efecte devastatoare în sfera socială” - se arată în mesajul Cartel Alfa.

 

În lipsa prefectului, care la ora respectivă avea audienţe la Săuca, o delegaţie a sindicaliştilor a fost primită de subprefectul Cristian Sasu, care le-a promis că va transmite doleanţele lor conducerii Guvernului şi i-a anunţat că o altă solicitare importantă a lor este pe cale de rezolvare, fiind deja elaborat şi înaintat spre avizare proiectul de modificare a Legii Dialogului Social în sensul dorit de sindicate.

1164 vizite
Distribuie pe