Locale Altele
Luni, 2 Octombrie 2023
Luni, 2 Oct 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
La Satu Mare, 185 de copii duc dorul părinţilor din străinătate
Lorena Georgi  - Luni, 17 Noiembrie 2008

185. Acesta este numărul copiilor care atunci când au nevoie de mamă strigă după bunică sau atunci când vor să se joace cu tatăl lor îl aleg pe unul dintre unchi.

Şi asta din cauză că părinţii lor sunt plecaţi în străinătate în ţări precum Portugalia, Spania, Franţa sau Italia, unde muncesc pentru a oferi un trai decent micuţilor lor.

Conform Ordinului nr. 219 din 15 iunie 2006 privind identificarea şi monitorizarea copiilor care sunt lipsiţi de îngrijirea părinţilor pe perioada în care aceştia se află la muncă în străinatate, cei de la Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei au finalizat un raport al acestor cazuri pentru perioada iulie -septembrie 2008.

La nivel de municipiu sunt 185 de copii cu ambii părinţi plecaţi în străinătate, dintre care 14 încă nu au împlinit 7 ani, 106 au vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani, iar 65 au între 14 şi 18 ani. Numărul copiilor crescuţi de rude este însă şi mai mare, dar în prezent nu există date statistice despre situaţia copiilor care au doar un singur părinte plecat la muncă în străinătate.

Tags: copii  parinti  strainatate  
1779 vizite
Distribuie pe