Locale Altele
Miercuri, 23 Septembrie 2020
Mie, 23 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Haine de iarnă şi plapume pentru familii sărace
Caritas Satu Mare  - Joi, 20 Decembrie 2012

Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare desfăşoară de aproape doi ani, cu succes, campania de colectarea a hainelor şi pantofilor pentru persoanele aflate īn dificultate.

Īn 2012, īn containerelor amplasate īn 4 oraşe ale judeţului Satu Mare s-au strāns peste 44 de tone de articole vestimentare.

Pe parcursul anului, sute de familii aflate īn dificultate au beneficiat de pachetele de ajutor formate din hainele şi pantofii colectaţi īn containere şi completate cu ajutoarele primite de Caritas din străinătate.

Cererile au fost onorate īn continuu pe tot parcursul anului de către birourile de ajutor social al Organizaţiei.

 

Articolele colectate īn containere care erau de calitate slabă sau nu mai puteau fi utilizate au fost valorificate ca materie primă aducānd astfel o contribuţie de 9.200 lei la sprijinirea activităţii depuse de Caritas īn beneficiul persoanelor aflate īn dificultate.

 

Odată cu instalarea vremii reci, Organizaţia a primit din nou multe solicitări pentru haine groase şi plapume. Īnainte de Crăciun, 13 familii au primit pachete substanţiale pentru a supravieţui mai uşor peste iarnă. Acţiunea va continua şi īn 2013.

 

Īn numele familiilor aflate īn dificultate, mulţumim tuturor celor care au contribuit la această acţiune prin donaţii.
 

Două familii care au cerut sprijinul Organizaţiei Caritas

 

G.E şi fiul ei cu handicap trăiesc īn condiţii foarte grele. Singurul lor venit este indemnizaţia de handicap a fiului.

Neavānd unde locui, şi-au improvizat o cameră dintr-o cămară de lemne, fără condiţii propice de locuit, fără gaz, apă, canalizare sau lumină.

Zilele, dar mai ales nopţile de iarnă, sunt foarte grele pentru cei doi, mai ales pentru fiul paralizat, deoarece nu au posibilitatea de a īncălzi corespunzător īncăperea.

Familia este beneficiară a cantinei sociale. Hainele de iarnă şi plapumele primite le uşurează un pic zilele de iarnă.

 

Familia lui D.M. are 7 membri, din care 5 sunt copii minori. Băiatul cel mai mare are 15 ani, iar mezina 6. Mama este casnică, tata lucrează ca sezonier şi zilier. Aşa īncearcă să completeze veniturile familiei care constă īn ajutor social. Din cauza greutăţilor financiare, īntre părinţi este multă ceartă, care afectează serios toţi copii.

1769 vizite
Distribuie pe