Locale Altele
Luni, 25 Octombrie 2021
Luni, 25 Oct 2021
Haine de iarnă şi plapume pentru familii sărace
Caritas Satu Mare  - Joi, 20 Decembrie 2012

Organizaţia Caritas a Diecezei Satu Mare desfăşoară de aproape doi ani, cu succes, campania de colectarea a hainelor şi pantofilor pentru persoanele aflate în dificultate.

În 2012, în containerelor amplasate în 4 oraşe ale judeţului Satu Mare s-au strâns peste 44 de tone de articole vestimentare.

Pe parcursul anului, sute de familii aflate în dificultate au beneficiat de pachetele de ajutor formate din hainele şi pantofii colectaţi în containere şi completate cu ajutoarele primite de Caritas din străinătate.

Cererile au fost onorate în continuu pe tot parcursul anului de către birourile de ajutor social al Organizaţiei.

 

Articolele colectate în containere care erau de calitate slabă sau nu mai puteau fi utilizate au fost valorificate ca materie primă aducând astfel o contribuţie de 9.200 lei la sprijinirea activităţii depuse de Caritas în beneficiul persoanelor aflate în dificultate.

 

Odată cu instalarea vremii reci, Organizaţia a primit din nou multe solicitări pentru haine groase şi plapume. Înainte de Crăciun, 13 familii au primit pachete substanţiale pentru a supravieţui mai uşor peste iarnă. Acţiunea va continua şi în 2013.

 

În numele familiilor aflate în dificultate, mulţumim tuturor celor care au contribuit la această acţiune prin donaţii.
 

Două familii care au cerut sprijinul Organizaţiei Caritas

 

G.E şi fiul ei cu handicap trăiesc în condiţii foarte grele. Singurul lor venit este indemnizaţia de handicap a fiului.

Neavând unde locui, şi-au improvizat o cameră dintr-o cămară de lemne, fără condiţii propice de locuit, fără gaz, apă, canalizare sau lumină.

Zilele, dar mai ales nopţile de iarnă, sunt foarte grele pentru cei doi, mai ales pentru fiul paralizat, deoarece nu au posibilitatea de a încălzi corespunzător încăperea.

Familia este beneficiară a cantinei sociale. Hainele de iarnă şi plapumele primite le uşurează un pic zilele de iarnă.

 

Familia lui D.M. are 7 membri, din care 5 sunt copii minori. Băiatul cel mai mare are 15 ani, iar mezina 6. Mama este casnică, tata lucrează ca sezonier şi zilier. Aşa încearcă să completeze veniturile familiei care constă în ajutor social. Din cauza greutăţilor financiare, între părinţi este multă ceartă, care afectează serios toţi copii.

1995 vizite
Distribuie pe