Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Oana Zăvoranu, Gina Pistol, Simona Pătruleasa, plasate pe net drept candidate la măritiş în Occident
Gândul  - Marti, 26 August 2008

Fotografiile Oanei Zăvoranu, Andei Adam, Ginei Pistol şi Simonei Pătruleasa au fost postate pe diverse site-uri matrimoniale în calitate de candidate la măritiş în Occident.

Imaginea acestora a fost folosită de unsprezece clujeni – dintre care şase au fost deja arestaţi – care au pus la cale o “afacere” matrimonială, cu neveste false. În acest mod au reuşit să fraierească peste 70 de persoane din SUA, Canada, Australia, Hong Kong, Anglia şi Belgia. Profitul obţinut până când procurorii şi poliţiştii de la Crima Organizată au reuşit să-i dibuiască a fost de 130.000 de dolari americani. Ancheta făcută de autorităţile române a beneficiat de sprijinul FBI.

Victimele răspundeau la anunţuri date pe site-uri matrimoniale şi trimiteau bani pentru ca persoana aleasă să meargă la ei. Legăturile erau stabilite prin intermediul unor pagini de internet cu profil matrimonial din S.U.A. şi Canada (www.americansingles.com , www.mate1.com şi www.date.ca ). Membrii grupului infracţional au creat conturi (profile) pe respectivele pagini de internet, cu încălcarea regulilor impuse de administratorii site-urilor, postând date fictive privind identitatea lor şi fotografii ale unor femei, printre care se numără şi vedete din România. După ce se crea un dialog cu viitorii posibili parteneri, care accesau aceste pagini de internet, aceştia erau atraşi în cursă.

După câteva discuţii cu preponderent caracter sexual, “îndrăgostitele” din România îşi exprimau disponibilitatea de a călători la viitorii lor parteneri, pentru a se cunoaşte mai bine, însă spuneau că nu pot face aceste excursii din motive financiare. În final, viitorii posibili parteneri erau convinşi să vireze suspecţilor diverse sume de bani, invocate ca fiind necesare pentru plata vizei, a actelor şi transportului, sumele solicitate variind între 100 şi 4.000 de euro şi fiind virate de persoanele înşelate prin intermediul serviciilor de transfer monetar rapid.

“Membrii grupului infracţional identificat sunt tineri din municipiul Cluj- Napoca, cu studii medii, fără ocupaţie, doi dintre ei având antecedente penale, pentru comiterea în trecut a unor infracţiuni de furt. Sumele de bani obţinute în acest mod fraudulos au fost cheltuite pentru achiziţionarea de aparatură electronică şi electrocasnică, bijuterii, precum şi pentru renovarea locuinţelor unora dintre membrii grupării” – se arată într-un comunicat de presă al BCCOA Cluj -Napoca.

Pe data de 20 august, poliţiştii şi procurorii de la Crima Organizată au realizat şapte percheziţii domiciliare, de unde au fost ridicate computere şi documente. DIICOT Cluj a pus sub învinuire 11 persoane, şase dintre acestea fiind arestate.

4645 vizite
Distribuie pe