Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Tu plăteşti, computerul se roagă pentru tine
Gândul  - Vineri, 27 Martie 2009
Pentru cei prea ocupaţi cu sarcinile cotidiene, dar care nu vor sa se îndepărteze prea mult de Dumnezeu, site-ul Information Age Prayer a găsit soluţia potrivită.

Conceptul este destul de simplu: pentru un abonament lunar de câţiva dolari, computerul îţi va recita rugăciuni, în funcţie de credinţa personală.

Site-ul se adresează tuturor credincioşilor, dispunând de rugăciuni cunoscute pentru creştini-ortodocsi, catolici, musulmani, protestanţi, evrei, dar şi pentru alte religii.

Preţurile practicate de site sunt în funcţie de lungimea textelor rugăciunilor. Spre exemplu, tariful lunar pentru o rugăciune zilnică începe de la 70 de cenţi, pentru "Ave Maria", şi ajunge la aproape 50 de dolari pe lună pentru mătănii.

Pentru a încuraja vizitatorii site-ului să plătească aceasta sumă relativ mare pentru multe servicii oferite online, butonul este inscripţionat cu "Arata-i lui Dumnezeu ca eşti serios - Alege pachetul complet de mătănii".

După ce înscrierea în lista de abonaţi a fost efectuată, un computer al site-ului va recita rugăciunea solicitată de fiecare, în fiecare zi. Pentru abonaţii musulmani se specifică faptul că boxele computerului sunt îndreptate spre Mecca.

Totodată, Information Age Prayer poate recita rugăciuni în funcţie de situaţie. Spre exemplu, dacă o persoană apropiată este bolnavă, se poate introduce numele ei în momentul "contractării" rugăciunii, iar computerul va recita pios ceva specific însănătoşirii.

Există rugăciuni îndreptate şi spre cei plecaţi dintre noi, dar şi pentru pacifişti, care se pot abona la o rugăciune zilnică pentru pace în lume, la aproape 4 dolari pe lună.

Fiind vorba despre o afacere lansată în 2009, site-ul conţine chiar şi o rugăciune care se adresează crizei financiare. Totuşi, doritorilor le este reamintit faptul că rugăciunea nu este suficientă pentru a trece de această perioadă, şi că ar trebui să fie responsabili din punct de vedere fiscal.

Potrivit site-ului, 10% din încasări sunt donate în scopuri caritabile, fără a se specifica destinaţia banilor.
Tags: calculator  rugaciune  plata  
4001 vizite
Distribuie pe