Locale Altele
Miercuri, 17 Aprilie 2024
Mie, 17 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pe net a apărut virusul Michael Jackson
Gândul  - Luni, 6 Iulie 2009

Compania de securitate informatică Sophos a lansat un avertisment cu privire la un nou virus care se transmite prin e-mail şi despre care se spune că ar conţine fotografii şi cântece secrete ale lui Michael Jackson, informează AFP.

E-mailul vine cu denumirea "Remembering Michael Jackson" şi apare ca fiind trimis de la adresa "sarah@michaeljackson.com", potrivit biroului din Singapore al Sophos.

Cei care îl primesc sunt anunţaţi că fişierul ataşat, "Michael songs and picture.zip", conţine fotografii şi cântece nedifuzate ale faimosului cântăreţ, care a murit în urma unui atac de cord pe 25 iunie. Compania avertizează că fişierul ataşat nu trebuie deschis.

"Deschizând ataşamentul, utilizatorii sunt infectaţi. Odată infectat, un computer va începe automat răspândirea virusului către alţi utilizatori de internet", anunţă Sophos, care precizează că virusul se poate transmise şi printr-un memory stick USB.

Graham Cluley, senior technology consultant la Sophos, este de părere că mulţi utilizatori vor fi tentaţi să deschisă ataşamentul din cauza interesului faţă de moartea bruscă a megastarului, dar că "totuşi, utilizatorii ar trebui să ştie până acum că sunt ştirile senzaţionale sunt folosite pentru răspândirea ameninţărilor informatice".

Tags: virus  michael jackson  calculator  
4504 vizite
Distribuie pe