Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
România are comisie parlamentară pentru spaţiul cosmic
Evenimentul Zilei  - Vineri, 15 Mai 2009
România reprezentată în spaţiul cosmic! Nu este o glumă, ci un domeniu cât se poate de serios. Ruptă de realităţile de pe Pământ, o comisie din Parlamentul ţării noastre se ocupă de subiecte arzătoare...legate de Cosmos.

Cei cinci membri nu mai prididesc cu proiectele de legi spaţiale şi sunt pregătiţi să apere oricând interesele României...în spaţiu. Un scenariu SF într-un Parlament cât se poate de...real, descoperit de reporterii Kanal D.

În sfârşit avem şi noi
o comisie spaţială, la fel ca toate celelalte state europene. Spre deosebire de România, ţări precum Franţa, Italia sau Spania derulează programe spaţiale şi au sateliţi pe orbită de ani buni. În lipsa obiectului muncii, cei cinci membrii ai comisiei se ocupă însă de existenţa unor legi spaţiale bine puse la punct....pentru momentul în care România va deţine tehnologie avansată.

Până atunci, pe un singur loc în comisie se dă o luptă acerbă. Finala a câştigat-o Liana Dumitrescu, deputat independent. În comisia spaţială, e mai greu însă cu delegaţiile. Proiectul prioritar al comisiei este lansarea în spaţiu a primului satelit românesc, "Goliat". Acesta va avea dimensiunile unui cub cu laturile de 10 cm şi va avea o cameră de 3 megapixeli.

Tags: liana dumitrescu  parlament  comisie  cosmos  
2292 vizite
Distribuie pe