Locale Altele
Vineri, 2 Iunie 2023
Vin, 2 Iun 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mengele a creat un sat al „gemenilor arieni“ în Brazilia
Cotidianul  - Joi, 22 Ianuarie 2009
Adolf Hitler îi ceruse temutului doctor de la Auschwitz să descopere o metodă prin care femeile din Germania să nască gemeni pentru a creşte numărul populaţiei ariene.

Înaintarea rapidă a Armatei Roşii i-a zădărnicit planurile lui Mengele, care a fugit în ianuarie 1945 în America de Sud.

Un istoric argentinian susţine însă că „Îngerul Morţii“ a reuşit să-şi pună în practică experimentele în- tr-un sat izolat din Brazilia. Timp de mai mulţi ani, cercetătorii au încercat să afle de ce, în anii ‘60, în satul Candido Godoi una din cinci femei a dat naştere la gemeni, cei mai mulţi dintre aceştia fiind blonzi şi cu ochii albaştri.

În sat există şi un muzeu al gemenilor, în care sunt expuse fotografii din acea perioadă cu numeroşi „gemeni arieni“.

În ultima sa carte, „Mengele: În­ge­­rul Morţii în America de Sud“, istoricul argentinian Jorge Camarasa susţine, pe baza mărturiilor unor localnici, că Mengele a făcut numeroase vizite în Candido Godoi, unde şi-a continuat experimentele genetice. Stabilit iniţial în Argentina, Men­gele a fugit în Paraguay după ce „ami­cul“ său nazist Adolf Eichmann a fost capturat de agenţi israelieni.

El şi-a găsit refugiul într-o „enclavă“ ger­ma­nă din Paraguay, iar din 1963 a în­ceput să facă vizite dese în Candido Godoi, un alt sat populat de compa­trioţii săi. Potrivit datelor strânse de Cama­ra­sa, „gemenii arieni“ au început să se nască la puţin timp după vizitele unui anume Rudolph Weiss, care s-a pre­zen­tat iniţial ca medic veterinar.

Bă­trâ­nii din sat îşi amintesc de un bărbat distins şi cult care le-a spus că deţine leacuri pentru a le vindeca animalele. După un timp, a început să consulte şi femei, cărora le dădea diverse medi­camente şi preparate speciale. Leonar­do Boufler, care l-a cunoscut pe omul despre care se crede că era Mengele, a declarat că l-a auzit vorbind de inse­mi­na­rea artificială la oameni şi la animale.
Tags: josef mengele  gemeni  arieni  brazilia  
8349 vizite
Distribuie pe