Locale Altele
Joi, 30 Mai 2024
Joi, 30 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Chinezii au inventat injecţia anticoncepţională pentru bărbaţi
Gândul  - Vineri, 8 Mai 2009

Până nu demult singura metodă de contracepţie a bărbaţilor, exceptând folosirea prezervativului, era vasectomia. Această metodă este una chirurgicală, făcută de un medic urolog.

Vasectomia blochează căile prin care spermatozoizii pot părăsi organismul. Celulele reproducătoare masculine sunt reasorbite de organism.

„Pacienţii care recurg la această metodă contraceptivă pot avea în continuare relaţii intime cu partenera, aceştia pot ejacula, dar sperma lor este lipsită de celulele reproducătoare”, explică dr. Nicolae Calomfirescu. Riscul de a apărea o sarcină după o astfel de procedură este de 1 la 1.000.

Intervenţia se face în cabinetul medicului, pacientul este anesteziat local, iar după cel mult o oră bărbatul poate părăsi sala de operaţii. „Vasectomia este dureroasă, dar bărbatul îşi poate relua activitatea sexuală cel mai devreme după 72 de ore de la intervenţie, după ce firele au fost scoase”, spune dr. Calomfirescu. De regulă, o astfel de operaţie costă în jur de 850 de lei.

Vasectomia nu este o procedură definitivă, spun medicii urologi, care atrag atenţia asupra faptului că şansele de a mai putea avea copii a unui bărbat, care a recurs la această metodă, sunt de aproximativ 50 la sută.

Psihologii spun că înainte de a recurge la această procedură chirurgicală, bărbaţii trebuie să fie conştienţi de faptul că dacă îşi schimbă partenera riscul de a nu mai avea copii este destul de mare. Specialiştii în psihologie recomandă, persoanelor care doresc să recurgă la vasectomie, terapia în cuplu. Această decizie trebuie luată de ambii parteneri, care trebuie să fie bine informaţi despre riscurile vasectomiei.

Injecţie cu testosteron are efect pe o perioadă de şase luni

Cercetătorii au descoperit de curând o nouă metodă contraceptivă pentru bărbaţii, iar inovaţia constă în faptul că efectul procedurii ţine şase luni. Metoda contraceptivă constă într-o injecţie cu testosteron, hormon care opreşte temporar producerea de spermatozoizi. Potrivit oameni lor de ştiinţă, noua terapie reduce efectul nivelului a două substanţe chimice care se găsesc în creier şi care au rolul de a regla producţia de lichid seminal.

Acest produs anticoncepţional a fost testat pe un grup de peste o mie de bărbaţi sănătoşi şi fertili, cu vârsta între 20 şi 45 de ani, fiecare dintre aceştia având cel puţin un copil în ultimii doi ani.

Specialiştii au testat şi partenerele sexuale ale acestora, femei între 18 şi 38 de ani, în cazul cărora nu s-au înregistrat nici un fel de probleme reproductive. Testele preliminare întreprinse de specialiştii de la Institutul Naţional de Cercetări pentru Planificare Familială din Beijing au arătat că noua metoda de contracepţie recomandată bărbaţilor are o eficienţă de aproape 100%, la fel ca şi pilula anticoncepţională destinată femeilor.

Injecţiile cu testosteron au condus la reducerea nivelului a doi agenţi chimici cu rol regulator, aflaţi în creier - hormonul foliculo-stimulator şi hormonul luteinizant. Conform medicilor, această scădere duce, la rândul ei, la oprirea producţiei de spermă, iar efectul este complet reversibil după oprirea tratamentului contraceptiv. Calitatea spermei atinge parametri normali la patru-şase luni după încetarea tratamentului.

Tags: injectie  anticonceptionala  barbati  
5256 vizite
Distribuie pe