Locale Altele
Duminica, 3 Martie 2024
Dum, 3 Mar 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Speranţe pentru bolnavii de SIDA
Evenimentul Zilei  - Sambata, 5 Septembrie 2009
Cele două decenii de cercetări pentru descoperirea vaccinului care să prevină SIDA par să nu fi rămas în cele din urmă fără ecou, odată cu identificarea a doi anticorpi puternici capabili să atace toate cauzele identificate ca fiind la originea cumplitei maladii.

Optimişti, oamenii de ştiinţă spun acum că au descoperit "călcâiul lui Achile" şi că urmează să realizeze vaccinul împotriva virusului care, potrivit ultimelor statistici, afectează 33 de milioane de persoane şi ucide alte două milioane anual, scrie AFP.

Cercetătorii de la International Aids Vaccine Initiative (IAVI) spun că vaccinul respectiv va avea capacitatea de a produce anticorpii care să acţioneze împotriva HIV, chiar şi în cazul în care virusul  ar suferi mutaţii.

Crucial în dezvoltarea tratamentului este faptul că noii anticorpi acţionează asupra acelor laturi ale virusului HIV care nu au fost luaţi în consideraţie în niciunul dintre demersurile de până acum.

Cercetare amplă

Pentru această nouă descoperire, oamenii de ştiinţă au colectat mostre de sânge de la mai mult de 1.800 de persoane din Thailanda, Australia şi Africa care au fost infectate cu virusul HIV în urmă cu cel mult trei ani şi la care boala nu începuse să încă manifestări. În opinia lor, aceste persoane sunt mult mai predispuse să producă anticorpii care să acţioneze asupra efectelor virusului.

Într-o primă fază a cercetătorii au analizat mostrele cele mai rezistente la infecţie, după care o echipă de virusologi de la Theraclone Sciences din Seattle au izolat anticorpii responsabili pentru această rezistenţă. La final, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că doi dintre anticorpi, PG9 şi PG16, descoperiţi la un pacient din Africa, sunt singurii capabili să blocheze activitatea a cel puţin trei sferturi dintre cele 162 de tulpini diferite ale virusului HIV asupra cărora au făcut testele.

Aceşti noi anticorpi, mult mai eficienţi decât cei identificaţi până în prezent, reprezinta cea mai bună soluţie pentru realizarea şi dezvoltarea vaccinului împotriva uneia dintre cele mai cumplite boli
care au măcinat omenirea, SIDA, spun specialiştii.
Tags: sida  cercetare  aids  
4718 vizite
Distribuie pe