Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vultur pescar în Ariile Protejate Tur
Societatea Carpatină Ardeleană  - Vineri, 19 Octombrie 2012

Pe parcursul acestei săptămâni, specialiștii Societății Carpatine Ardelene – Satu Mare au avut ocazia să observe un uligan (vultur) pescar în Ariile Protejate Râul Tur.

           

Uliganul pescar nu este o specie clocitoare în ţara noastră, dar traseul de migrație atinge şi regiunea noastră.

Migrația de toamnă pornește din nordul Europei, unde își are zona de reproducere şi are ca ţintă Africa, unde își petrece lunile de iarnă.

 

Așa cum arată denumirea, uliganul pescar este o pasăre prădătoare specializată pe capturarea peștilor, datorită anatomiei adaptate la pescuit.

Astfel, are picioare lungi cu labă mare, cu degete puternice și gheare lungi, ideale pentru apucarea pradei. Are o strângere puternică, ceea ce face posibilă și capturarea unor peşti de talie mare.

 

De pe cap îi lipseşte arcada sprâncenelor proeminentă, care este tipică pentru celelalte specii de acvile, astfel rezistența apei este mai mică, atunci când plonjează într-un râu sau un lac.

 

Deseori se scufundă sub apă cu întregul corp pentru a prinde peştele dorit. Nara este protejată de o lamă, care se închide înainte de scufundare. Are aripi lungi, asemănătoare celor ale  pescăruşilor, care îi asigură un zbor îndelungat.  
10251 vizite
Distribuie pe