Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
Oamenii de ştiinţă, cu un pas mai aproape de elixirul vieţii
Evenimentul Zilei  - Vineri, 21 Noiembrie 2008
O substanţă produsă de corpul uman, care poate să producă "celule nemuritoare", poate fi cheia către găsirea elixirului vieţii, informează telegraph.co.uk. Anunţul a fost făcut de o echipă de cercetători de la Centrul Naţional Spaniol de Cancer din Madrid.

Oamenii de ştiinţă cred că printr-o mărire a cantităţii unei enzime, care se formează natural în corp, s-ar putea obţine "celule nemuritoare".

Proteina, numită telomerază, ajută la menţinerea telomerilor, învelişul protector de la extremităţile cromozomilor. Pe măsură ce îmbătrânim şi celulele se divid, telomerii se scurtează şi după un timp celulele mor. Cercetătorii cred că mărirea cantităţii de telomerază din corp ar putea preveni moartea celulelor.

Echipa de cercetători de la Madrid a testat noua teorie pe şoareci şi a observat că aceştia trăiesc cu 50% mai mult.

Maria Blasco, coordonatoarea acestui studiu, a declarat că enzima a fost capabilă "să transforme celulele normale şi muritoare", în "celule nemuritoare". Cercetătoarea este optimistă că experimentul ar putea să prelungească viaţa oamenilor, dar avertizează că tratamentul măreşte riscul apariţiei cancerului.

Tags: celule  nemuritoare  elixir  viata  
3135 vizite
Distribuie pe