Locale Altele
Marti, 19 Ianuarie 2021
Marti, 19 Ian 2021
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoEvenimentAutoMotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Fiat a preluat Chrysler, urmează Peugeot
Gândul  - Vineri, 23 Ianuarie 2009

Producătorul auto italian Fiat  a preluat 35 la sută din acţiunile Chrysler, în baza unui acord încheiat săptămâna aceasta cu compania americană.

Înţelegerea dintre cei doi giganţi prevede ca Fiat să ofere acces la tehnologie, canale de distribuţie şi servicii de management dar şi la propriile reţele de distribuţie pe pieţele-cheie.

Grupul italian nu şi-a luat nici un angajament că va investi sau finanţa în vreun fel constructorul de peste Ocean, însă va derula un program de restructurare şi viabilitate pentru a justifica Trezoreriei SUA cum va folosi ajutorul de stat obţinut.

Pe de altă parte, Daimler vrea să vândă participaţia de aproape 20% pe care o deţine la Chrysler, a declarat un oficial al grupului german, citat de Reuters. Acesta nu a precizat eventualii cumpărători ai pachetului de acţiuni.

Agitaţia de pe piaţa auto a continuat după ce au apărut zvonuri conform cărora Fiat s-ar pregăti pentru o majorare de capital ca mai apoi să fuzioneze cu PSA Peugeot Citroën. Informaţiile au apărut în mai multe publicaţii din cizmă, însă nu au fost comentate de nici una dintre cele două companii. Analiştii pieţei auto cred că alăturarea celor trei producători va naşte cea de-a treia mare companie a lumii, cu o producţie de peste 8 milioane de vehicule.

Tags: fiat  chrysler  fuziune  peugeot  
1824 vizite
Distribuie pe