Locale Altele
Marti, 26 Septembrie 2023
Marti, 26 Sept 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoEvenimentAutoMotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primul Ford asamblat la Craiova
Evenimentul Zilei  - Miercuri, 9 Septembrie 2009
Transit Connect de culoare albă este modelul asamblat la Craiova care a ieşit marţi de pe linia de producţie a uzinei şi care va fi donat spitalului municipal din oraş.

Prezent la lansare, preşedintele Traian Băsescu a declarat că privatizarea fabricii craiovene a fost o poveste de succes şi a mulţumit Guvernului Tărceanu pentru realizarea acestei privatizări, afirmând totodată că actualul Executiv va sprijini în continuare această investiţie, astfel încât să ajungă "o emblemă importantă pentru automobilul românesc".
 
„În 2005, la prima discuţie cu preşedintele grupului Ford, în SUA, părea o intenţie greu de materializat. Iată că ceva ce părea doar o discuţie politicoasă s-a transformat în realitate şi pentru acest lucru doresc să mulţumesc grupului Ford, care a fost extrem de determinat să realizează investiţia în România. Pentru mine, întâlnirea din 2005 a fost una impresionantă şi pentru vizita la Muzeul Ford”, a mai spus preşedintele Traian Băsescu.  

Pe de altă parte, preşedintele Băsescu a reuşit să-l surprindă pe fostul premier Călin Popescu Tăriceanu cu invitaţia sa de a i se alătura pe scena unde tocmai apăruse primul automobil Ford produs la Craiova. Astfel, Tăriceanu a urcat pe scenă alături de preşedintele Traian Băsescu, de preşedintele Ford Europa, John Fleming, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark H. Gitenstein. 

„Vreau să închei mulţumind încă odată guvernului Tăriceanu pentru flexibilitatea pe care a avut-o în negocieri, pentru capacitatea de a răspunde dorinţelor şi necesităţilor investitorului făcând ca până la urmă contractul să se semneze”, a conchis Traian Băsescu.

Din Turcia, la Craiova

Maşinile sunt aduse de la o fabrică din Turcia, Kocaeli, sub formă de colecţii CKD (Complete Knock Down) şi sunt asamblate în uzina de la Craiova, iar Ford Transit Connect este un vehicul comercial uşor.

Primele maşini produse integral în uzina românească vor ieşi de pe linia de fabricaţie anul viitor, după ce secţiile de caroserii şi vopsitorie vor fi finalizate şi date în folosinţă. 

Tags: ford  transit  craiova  
2427 vizite
Distribuie pe