Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoEvenimentAutoMotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Taxa de poluare auto, suspendată pe 3-6 luni, pentru maşinile noi
Gândul  - Luni, 17 Noiembrie 2008

Taxa de poluare auto va fi suspendată pe o perioadă de 3-6 luni, pentru maşinile noi, a anunţat astăzi premierul Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Măsura a fost luată pentru a limita importurile de maşini vechi. "Eu am spus că importurile de vehicule second-hand vor omorî piaţa internă şi astăzi lucrurile se văd şi au o amploare deosebită. Există o mare îngrijorare la Dacia şi mă bucură că preşedintele a abordat acest subiect. Voi avea o consultare cu preşedintele pe acest subiect şi foarte rapid voi decide la nivelul Guvernului câteva măsuri care să ducă la limitarea acestor importuri. Cea mai eficientă măsură este suspendarea importurilor prin anularea taxei pentru maşinile noi. Practic, păstrăm taxa pentru maşinile second-hand", a mai spus premierul.

Pentru că unele maşini nu corespund tehnic şi totuşi sunt înmatriculate, Călin Popescu Tăriceanu va cere ministrului Transporturilor să verifice dacă la Registrul Auto sunt respectate condiţiile de verificare tehnică a maşinilor second-hand.

Şi preşedintele Băsescu susţine varianta suspendării taxei de primă înmatriculare, pentru şase luni, ca o măsură pentru ieşirea din criza actuală, care afectează şi domeniul auto. Tot ca măsuri, preşedintele a enumerat continuarea programului Rabla, supravegherea înmatriculării ilegale a maşinilor second hand, precum şi creditarea furnizorilor către Dacia.

Numărul înmatriculărilor de maşini la mâna a doua importate a crescut cu peste 104,% în primele zece luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Înregistrările de maşini noi au scăzut cu 2,4%, până la 252.935 automobile, potrivit datelor Direcţiei Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Tags: taxa poluare  auto  suspendata  
4530 vizite
Distribuie pe