Locale Altele
Marti, 28 Noiembrie 2023
Marti, 28 Nov 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoEvenimentAutoMotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Īn Satu Mare va fi primul muzeu de autoturisme romānești din țară
George Negrea  - Duminica, 24 August 2014

Sâmbătă, 23 august, odată cu împlinirea a 45 de ani de la lansarea primului model Dacia 1300, Retromobil Club Romania (R.C.R) - filiala Maramureș a organizat evenimentul FABRICAT IN ROMANIA, marcat de o paradă de mașini de epocă exclusiv de fabricație românească.

Evenimentul a fost organizat în patru orașe din țară simltan: București, Cluj-Napoca, Baia Mare și Suceava, iar în cadrul întâlnirii au fost prezentate automobile, autoutiliare, camioane, motociclete și motorete.

La parada de la Baia Mare au participat și delegația sătmăreană, formată din: Beniamin Kira – Dacia 1100, George Negrea – Dacia 1300 și Vlad Rakolti – Mercedes Bot de Cal. Aceștia au organizat în urmă cu 2 luni un eveniment unic în țară, la care au participat echipaje din Polonia, Ucraina și România, Intâlnirea Cluburilor Drum Bun, eveniment apreciat de marile cluburi de mașini retro din Europa.

În cadrul întâlnirii s-a mai discutat și despre necesitatea unui muzeu al automobilismului românesc, ocazie cu care omul de afaceri sătmărean Beniamin Kira și-a anunțat dorința de a realiza un muzeu, primul de acest gen din țară, din fonduri proprii.

“Vreau să construiesc un muzeu al automobilismului românesc la Satu Mare, deoarece am remarcat că în România din păcate nu există așa ceva. Dacă ne ajută Dumnezeu, îl vom inaugura în primăvara sau vara anului 2015″ - a declarat Beniamin Kira.

Alături de vehiculele istorice românești, la Baia Mare au fost expuse și modelele care încă nu îndeplinesc condiția de vechime pentru a căpăta acest statut. Recent, R.C.R. a transmis Registrului Auto Român o nouă solicitare de aliniere a legislației românești la cea europeană, în sensul includerii în categoria vehiculelor istorice a celor cu 30 de ani vechime.

8142 vizite
Distribuie pe