Locale Altele
Duminica, 19 Mai 2024
Dum, 19 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoEvenimentAutoMotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
BMW a lansat Seria 1 M Coupe - 340 CP
Automarket.ro  - Luni, 13 Decembrie 2010

După o lungă aşteptare condimentată cu teasere şi imagini spion care au reţinut atenţia publicului şi presei de specialitate, BMW a publicat astăzi primele imagini şi informaţii oficiale ale noului Seria 1 M Coupe, cea mai performantă versiune din istoria celui mai mic model BMW existent la această oră pe piaţă.

Noul model de performanţă al germanilor utilizeză motorul twin-turbo cu şase cilindri de 3.0 litri care dezvoltă 340 de cai putere şi 500 Nm (450 plus 50 care devin disponibili la nevoie prin overboost).

Vorbim de aceeaşi versiune de motor din dotarea lui Z4 sDrive 35is, acesta reuşind să propulseze compacta germană în 4.9 secunde de la 0 la 100 km/h.

Clienţii BMW vor avea la dispoziţie pe Seria M Coupe o singură variantă de transmisie, reprezentată de o cutie manuală cu şase rapoarte.

Noul model al germanilor vine cu toate dotările regăsite pe fraţii săi mai mari din gama M, implicit cu selectorul M Drive, care îmbunătăţeşte răspunsul acceleraţiei şi reuşeşte să-l facă pe cel de la volan să scoată cât mai mult din performanţele modelului german. 

Diferenţele faţă de anterioara variantă de top a gamei, 135i Coupe, nu se opresc doar la cifrele tehnice ale motorului. Conform comunicatului oficial al celor de la BMW, Seria 1 M Coupe are un ecartament mai mare şi vine cu o masă proprie cu 35 de kilograme mai mică. Pentru a desăvârşi performanţele tehnice, BMW a "încălţat" noul model cu jante de 19 inch din colecţia M care sunt îmbărcate de pneuri 245/35 pe faţă şi 265/35 pe spate

Noul Seria 1 M Coupe va debuta oficial în cadrul Salonului Auto de la Detroit, care va avea loc în luna ianuarie. Debutul european este aşteptat să aibă loc în primăvara anului 2011.

3485 vizite
Distribuie pe