Locale Altele
Marti, 30 Mai 2023
Marti, 30 Mai 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoEvenimentAutoMotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Volkswagen Golf VI – în Germania mai scump cu doar 200 euro decât vechea generaţie
Gândul  - Duminica, 12 Octombrie 2008

Volkswagen prezintă, în capitala franceză, cea de-a şasea generaţie a celei mai vândute maşini din Europa, Golf, un automobil comercializat în nu mai puţin de 180 de pieţe.
 
Deşi urma să apară noua generaţie, anul trecut Golf V s-a vândut în 763.491 exemplare, din care 548.942 doar în Europa. Martin Winterkorn, CEO VW declara la Paris că îşi propune ca, până în 2018, să vândă 6.6 milioane maşini Volkswagen şi să devină mai profitabili.

Pentru a-şi atinge scopul, nemţii au luat o serie de măsuri, cea mai importantă fiind reducerea timpului de construcţie a unui model. În cazul lui Glof VI, până la finele anului, ciclul de producţie de la fabrica din Wolfsburg  urmează să fie de 20,6 ore (în 2003, VW avea nevoie de 40 de ore pentru a produce un Golf). De asemenea, VW a redus din complexitatea producţiei prin simplificarea şi standardizarea componentelor şi prin reducerea opţiunilor în ceea ce priveşte motorizarea. De asemenea, la noul Golf uşile sunt construite dintr-o singură piesă, nu din două ca până acum. Noul Golf VI are acum doar 6 opţiuni în ceea ce priveşte motorizarea, de la 20, câte există pe Golf V.

Comună celor două generaţii este platforma. În rest, 60 la sută dintre componente sunt noi, în special cele de interior. Strategia de preţuri pentru Golf VI include două variante, în cazul Europei. Pentru a se menţine competitivi în faţa unor rivali precum Opel Astra şi a nou veniţilor Kia Cee’d , VW va oferi un preţ de început de 16.500 euro, în Germania. Asta înseamnă cu numai 200 euro mai mult decât cel al generaţiei V. Compensarea va veni de la pachetul de opţionale. De exemplu, pentru suma de 1.100 euro, noul Golf VI va oferi sistemul „adaptive cruise control” sau „parking assist system” - pentru 700 euro. Versiunea Golf GTI va avea 210 CP, aceasta putând fi cumpărată începând de la mijlocul anului viitor, la un preţ de 26.4000 euro, în Germania.

Tags: vw  golf VI  germania  
6488 vizite
Distribuie pe