Locale Altele
Vineri, 7 Octombrie 2022
Vin, 7 Oct 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ziua Asistenților Medicali a fost marcată la Satu Mare
Veronica Hodas  - Miercuri, 13 Mai 2015
În fiecare an, data de 12 mai este o zi importantă pentru asistenții medicali și asta deoarece la acea data se sărbătorește Ziua Asistenților Medicali.

Asistenții medicali și moașele din sistemul de sănătate sătmărean și-au sărbătorit ziua miercuri, la Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti”, printr-un simpozion care a avut ca temă „Asistentul medical o forță de schimbare”. 

Oficialitățile locale, prefectul Eugeniu Avram, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, vicepreședintele, Mircea Govor și viceprimarul Radu Roca, au luat parte la acest eveniment.

Prefectul Eugeniu Avram le-a mulțumit asistenților medicali și moașelor pentru că există și pentru „tot ceea ce faceți, prin dăruirea și implicarea dumneavoastră și responsabilitatea pe care o aveți la locul de muncă. Este o vorbă, sănătatea nu are preț, însă munca dumneavoastră, implicarea și tot ceea ce faceți este de neprețuit”.

A luat cuvântul și președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, care a ținut să își exprime „întreaga gratitudine” pentru tot ceea ce fac asistenții medicali prin implicarea lor în ceea ce privește creșterea gradului de sănătate a populației, a locuitorilor din Sătmar. Mai mult acesta a mai adăugat că „eu vreau să vă asigur de sprijinul Consiliului Județean și pe mai departe. Vedeți că prin sprijinul Guvernului Ponta am reușit atât din bugetul local al județului Satu Mare să alocăm fonduri pentru plățile arieratelor realizate de-a lungul timpului. Noi completăm din bugetul județului toate investițiile care le vedeți acum la Spitalul Județean și avem pregătit proiectul pentru eficientizarea energetică”.

În completare, Mircea Govor a menționat că „eu de când am intrat în Consiliul Județean și dumneavoastră ați trecut în subordinea Consiliului Județean, am fost foarte preocupat și sper din suflet ca la terminarea acestui mandat, în anul 2016, să pot fi eu mulțumit de activitatea noastră și să se vadă schimbarea radicală în sistemul de sănătate, față de ce a fost când dumneavoastră ați aparținut de Ministerul Sănătății.  Vă felicit pentru tot ceea ce faceți și meritați tot respectul nostru pentru că deși sunt condiții grele, oamenii sunt foarte mulțumiți de tot ceea ce faceți pentru ei”.

În continuare, cadrele medicale și-au susținut lucrările științifice. În total au fost prezentate peste 20 de lucrări.

2525 vizite
Distribuie pe