Locale Altele
Joi, 30 Mai 2024
Joi, 30 Mai 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Operații cu ultrasunete la cataractă, în premieră la Spitalul Județean
Veronica Hodas  - Luni, 14 Martie 2016

Secția de Oftalmologie a Spitalului Județean Satu Mare a primit, în DEMO, un aparat cu o tehnică ultra modernă pentru intervențiile chirurgicale pentru cataractă.

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Marcela Papici a menționat în cadrul unei conferințe de presă că aparatul cu ultrasunete a fost primit în urma unui parteneriat cu o firmă specializată în aparate de acest timp, iar valoarea lui este ușor peste 50.000 euro.  

Primele cinci operații vor avea loc în cursul zilei de astăzi și vor fi efectuate de dr. Sever Șter, fostul rezident al dr. Monica Pop, directorul Clinicii de Oftalmologie București, asistat de prof. dr. Gavriș, venită de la Cluj Napoca.

Conform purtătorului de cuvânt al SJU Satu Mare, Constantin Demian, cataracta este des întâlnită la persoanele de peste 50 de ani, iar cei mai expuși sunt diabeticii.

Procedura operației cu utra sunete este non invazivă, pacienții nu vor fi tăiați și cusuți, iar perioada de spitalizare este foarte scurtă, iar cea de recuperare este foarte rapidă.

Marcela Papici a mai declarat că aparatul va rămâne la dispoziția spitalului până în luna iulie după care intenția este „să achiziționăm acest aparat într-o formă de lizing sau rate pentru că nu avem posibilitatea să îl cumpărăm cu banii jos”.

În toată acestă perioadă SJU Satu Mare nu plătește nimic pentru aparatul ultra modern, iar pacienții internați care au nevoie de intervenție chirurgicală pentru cataractă nu vor plăti nimic.

 

 

 

 

4009 vizite
Distribuie pe