Locale Altele
Sambata, 4 Februarie 2023
Sam, 4 Feb 2023
Marșul Cetății, la Ardud
CS Castelanii- Aquagym   - Vineri, 4 Noiembrie 2016

CS Castelanii-Aquagym în colaborare cu Primăria Ardud și SC Weinberg SRL organizează duminică drumeția Marșul Cetății după următorul program: 

Plecarea din Satu Mare se va face cu autocarul la ora 14.30 din parcarea Catedralei Romano-Catolice până la Cetatea Ardud unde participanții vor fi întâmpinați de ghidul cetății.

Apoi, la ora 15.30, se va pleca pe jos până la Viile Satu Mare unde participanții vor fi aștepați la cabană în Dealu Mare lângă pădure cu o masă bogată din produse proaspete tradiționale de porc și băutură adecvată evenimentului.

Sunt invitați membrii clubului Castelanii-Aquagym, precum și prietenii acestora, amatori de drumeții.

Întoarcerea se va face cu același autocar după cina din Viile Satu Mare.
Inscrieri pe mail cscastelanii@gmail.com  

Beneficiile mersului pe jos sunt deseori trecute cu vederea, dar sunt 3 motive foarte bune pentru care e bine sa-l practici mai des.

Stimuleaza mintea. Conform unui studiu efectuat in 2010, adultii care au mers pe jos 40 de minute de trei ori pe saptamana pe parcursul unui an de zile au manifestat o crestere a creierului in zona hipo campusului. Aceasta zona este asociata cu memoria spatiului. Ceea ce inseamna ca simplul fapt ca mergi pe jos de cateva ori pe saptamana iti imbunatateste functionarea creierului! Si creierul are nevoie de miscare, la fel ca si restul corpului si, oricat ar fi de greu de crezut, mersul pe jos aduce beneficii atat corpului cat si creierului.

Invigoreaza. Persoanele afectate de oboseala pot experimenta imbunatatiri majore daca includ exercitii zilnice foarte usoare, precum mersul pe jos, in programul lor zilnic. Spre deosebire de sesiunile intense de cardio, care te pot face sa te simti mai obosit si...mai flamand, mersul pe jos este un exercitiu benefic care pune in miscare articulatiile si iti invigoreaza intreaga fiinta fara sa puna presiune sau sa o epuizeze. Mersul pe jos contribuie la imbunatatirea circulatiei sangelui si a limfei si te face sa te simti mai treaz si mai vigilent. In plus, mersul pe jos poate fi meditativ, ceea ce reduce nivelul de stres si binedispune mintea - mai ales daca faci o plimbare in mijlocul naturii.
mersul pe jos

Reduce depresia. Un studiu efectuat in 1999 a comparat efectele pe care le-au avut sportul, un medicament antidepresiv-Zoloft si o combinatie dintre cele doua, la adultii cu depresie moderata pe o anumita perioada de timp. Rezultatele au fost interesante. Desi medicatia reduce simptomele depresiei mai rapid, miscarea constanta cum e mersul pe jos inlatura depresia in mod eficient pe termen lung. Studiul arata ca dupa 16 saptamani nu au mai existat diferente semnificative intre grupuri, in ceea ce priveste gradul de depresie.

Mai mult decat atat, dupa 10 luni cei care au facut miscare fara sa ia medicamente au prezentat un grad de depresie mai redus decat celelalte doua grupuri. Chiar si cand nu esti deprimat, o plimbare mai lunga face minuni pentru starea ta de spirit.

Mersul pe jos dezvolta creativitatea si starea generala de fericire, asa ca nu renunta la mersul pe jos dimineata. Fa o plimbare lunga in aerul proaspat. Corpul si mintea ta iti vor multumi.

Tags: marsul cetatii  castelanii  ardud  drumetie  
2612 vizite
Distribuie pe