Locale Altele
Miercuri, 10 August 2022
Mie, 10 Aug 2022
Mamografii gratuite la Policlinica Veche, de Ziua Radiologiei
Spitalul Județean Satu Mare  - Marti, 7 Noiembrie 2017

Cu  ocazia  Zilei Radiologiei,  Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, prin Laboratorul de Radiologie din cadrul Ambulatorului de Specialitate, organizează un program suplimentar pentru efectuarea de mamografii.

Mamografiile se vor efectua miecuri 08.11.2017 între orele 13.30-18:00 pe str. Gheorghe Lazar  nr.2 (Policlinica veche). Se pot adresa femeile cu vârsta peste 40 de ani în baza unui bilet de trimitere simplu sau decontat de CJAS. 

Laboratorul de Imagistică Medicală al Spitalului Județean

Radiologia este specialitatea care în zilele noastre a devenit foarte „populară” , dar trebuie să devină și din ce în ce mai prestigioasă și mai des apreciată de toți aceia care o solicită în fiecare zi.

Radiologia este o ramură a medicinei care examinează corpul uman cu ajutorul razelor X, în vederea  stabilirii  diagnosticelor sau a tratării și gestionării bolilor vizualizate.  

Printre  tehnologiile imagistice utilizate deradiologi se numără: ultrasonogra "a tomogra" a computerizată (CT), medicina nucleară, tomogra"a prin emisie de pozitroni, rezonanța magnetică nucleară (RMN).

Cea mai cunoscută subspecialitate a radiologieieste cea folosită cu  scopul diagnosticării, în acest sens radiogra" a  sauroentgenogra" a "ind una dintre cele mai frecvente aplicații imagistice folosite.

În cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, la La laboratorul de radiologie și imagistică  medicală se efectueză o gama larga de investigații imagistice precum: Radiografii, radioscopii, mamaografii, ultrasosnografii, CT, angiografii.

Se lucreaza in 4 puncte de lucru: Locatia I; Locatia II; Ambulatorul de specialitate; Punct de lucru Tășnad. Examinarile pacienților se fac la solicitarea medicilor de familie si specialisti pebaza biletelor de trimitere. Examinările de mamografie introduse în cadrul serviciilor oferite de laboratorulde radiologie și imagistică, din anul 2002, sunt utilizate pentru depistarea tumorilormamare in stadiu curabil si pentru evaluarea sanataii femeilor.

Din 2013 se efectuează examinări CT, iar din 2018 se va lărgi gama de investigații imagistice cu examinari osteodensitometrice.

Tags: mamografii gratuite  satu mare  ziua radiologiei  
4042 vizite
Distribuie pe