Locale Altele
Miercuri, 10 August 2022
Mie, 10 Aug 2022
Despre importanța igienei mâinilor, la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare
Veronica Hodas  - Vineri, 4 Mai 2018

Cu scopul de a conștientiza atât personalul spitalului, cât și pacienții cu privire la importanța igienei mâinilor, la Spitalul Județean de Urgență (UPU) Satu Mare s-a desfășurat astăzi o acțiune de instruire privind tehnica corectă de igienă a mâinilor.


Pentru că mâinile curate salvează vieți, personalul medical, pacienți și aparținători au fost verificați prin tehnica UV Blalck Box, un aparat modern care arată dacă persoanele s-au igienizat în mode corespunzător.


Tot astăzi s-au distriuit și flyere cu informații despre prevenirea sepsisului către personalul medical și pacienți și s-a susținut Campania Mondială „SALVEAZĂ VIEȚI: Igiena Mâinilor”. Cei prezenți au făcut fotografii alături de îndemnul „Stă în mâinile tale prevenirea sepsisului în unitățile sanitare” care vor fi postate pe site-ul OMS #sepsis #handhygiene.


Campania „SALVEAZĂ VIEŢI: Igiena Mâinilor” se desfășoară în fiecare an pe data de 5 mai, sub coordonarea OMS care sprijină profesioniştii din domeniul sănătăţii să-şi îmbunătăţească igiena mâinilor şi astfel să sprijine prevenirea infecţiilor asociate asistentei medicale, care pun frecvent viaţa în pericol.


Scopul campaniei este de a crește nivelul de conștientizare în ceea ce privește importanța igienei mâinilor în domeniul îngrijirilor de sănătate și ”să unească oamenii” la nivel global pentru a susține îmbunătățirea igienei mâinilor.


În perioada 14-18 mai echipe de specialiști în prevenirea infecțiilor din Marea Britanie vor susține cursuri privind : igiena mâinilor; curățenia mediului de spital; tehnica aseptică; prevenirea infecțiilor de plagă chirurgicală și comunicare profesională. Campania de conștientizare a importanței igienei măinilor în prevenirea infecțiilor va continua prin organizarea în spital a unui concurs de postere cu tema campaniei și acordarea unor premii campionilor în prevenirea infecțiilor.

Tags: igiena  constientizare  maini  spital  
1724 vizite
Distribuie pe