Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2024
Vin, 23 Feb 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bărbaţii francezi sunt pe primul loc la centimetri lungime
Gândul  - Marti, 13 Octombrie 2009

Miturile privind dimensiunile organului sexual masculin atribuie bărbaţilor cu dotări genitale considerabile mai multă putere, virilitate şi o capacitate mai mare de perpetuare a speciei. În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa, spun medicii.

Capacitatea de procreare nu depinde de dimensiunea penisului, însă lungimea organului genital joacă un rol important în satisfacerea partenerei.

"Sunt femei cu «senzori» la exterior, care au orgasm clitoridian şi, în această situaţie, dimensiunile penisului - atât lungimea, cât şi circumferinţa - nu au prea mare importanţă.

În schimb, pentru femeile cu orgasm vaginal, excitaţia depinde foarte mult de lungimea penisului", explică dr. Valentin Voinescu, medic primar urolog la Spitalul Clinic "Prof. dr. Theodor Burghele".

În acest caz, pentru obţinerea orgasmului feminin, organul genital al bărbatului trebuie să fie suficient de lung pentru o penetrare reuşită. "Penisul în erecţie trebuie să aibă mai mult de 9 centimetri", precizează dr. Voinescu, membru al Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România.

Studiile internaţionale arată că lungimea medie a unui penis aflat în erecţie este de 12-17 cm, iar circumferinţa, de 11-12 cm. Calitatea actului sexual, spun specialiştii, depinde şi de dimensiunile anatomice ale partenerei. Totuşi, o mărime sub medie a penisului aflat în erecţie - mai mic de 6 centimetri - reprezintă o malformaţie (micropenis) care poate declanşa probleme destul de grave la nivel psihologic, dar care poate fi tratată ulterior.

Studiile arată că dimensiunile penisurilor aflate în erecţie variază în funcţie de grupurile etnice. Potrivit unei cercetări realizate de o companie americană producătoare de tratamente urologice, pe primul loc se află francezii, cu o lungime a penisului de 16 cm. Urmează italienii şi ruşii, la egalitate, cu 15 cm, dimensiune de care se apropie şi mexicanii - 14,9 cm. Pe locul patru, se situează germanii cu 14,4 cm, urmaţi de spanioli - 13,6 cm, japonezi - 13 cm şi americani - 12,9 cm. Pe ultimele trei locuri sunt arabii - cu lungimi ale organelor sexuale de 12,4 cm, indienii - 10 cm şi coreenii - 9,6 cm. Africanii înregistrează o medie cu 1,5 cm mai mare decât dimensiunile unui european.

Tags: penis  marime  barbati  
5465 vizite
Distribuie pe