Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Masajul cu ciocolată alungă stresul şi depresia
Gīndul  - Miercuri, 19 Ianuarie 2011

Masajul cu ciocolată este terapia potrivită pentru persoanele stresate, dar şi pentru cele cu pielea deshidratată. Ciocolata este cunoscută pentru efectul de "bine" pe care-l transmite.

Prin conţinutul de teobromină, acest desert stimulează producerea de endorfine, substanţe care, la rāndul lor, cresc activitatea sero­toninei - neurotransmiţătorul stării de bine. Potrivit terapeuţilor, acest tip de terapie este benefic pentru faţă şi corp, atāt pentru femei cāt şi pentru bărbaţi.

Scopul terapiei este de a stimula producţia de endorfine şi plăcerea hormonală. Īnainte de aplicarea ciocolatei, se face un peeling corporal şi o demachiere timp de zece minute.

Ciocolata (cacao pură 100%) se īncălzeşte pānă ajunge īn stare lichidă, se amestecă bine cu ulei de migdale cald şi se efectuează un masaj relaxant, timp de 15 minute. Apoi corpul se īmpachetează īntr-o folie şi rămāne la cald 20 minute, explică terapeuţii.

Experţii precizează că acest masaj este ideal pentru tratamentul antistres, stări depresive, piele uscată, deshidratată sau lipsită de fermitate.

Ciocolata conţine antioxidanţi şi ingredienţi naturali activi cu efecte benefice asupra īntregului organism - unt de cacao cu acţiune emolientă, nutritivă, hidratantă, protectivă şi antiīmbătrānire, săruri minerale care tonifică şi tanin, cunoscut pentru ajutorul pe care īl dă īn pierderea kilogramelor. Terapia cu ciocolată durează 45 minute şi costul unei şedinţe variază īntre 50 şi 150 lei.

Cercetările īntreprinse pānă īn prezent īn acest sens au arătat că un consum mode­rat de ciocolată amăruie are efecte anti­cancerigene, de stimulator cerebral şi inhibator al tusei. Oamenii de ştiinţă susţin că, īn timpul topirii ciocolatei īn gură, creierul īnregistrează o creştere a activităţii electrice, iar ritmul cardiac este mai mare decāt īn timpul unui sărut pasional, iar senzaţia durează de patru ori mai mult.

4392 vizite
Distribuie pe