Locale Altele
Duminica, 16 Iunie 2024
Dum, 16 Iun 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Masajul: sănătate fără medicamente
Evenimentul Zilei  - Duminica, 19 Octombrie 2008
În funcţie de problemele de sănătate pe care le are un pacient, terapeuţii recomandă un anumit tip de masaj.
 
Pentru relaxare sunt eficiente bandajele cu pietricele, împachetările cu ciocolată, esenţele de migdale, iar durerile de spate pot fi alungate cu un masaj japonez. Indiferent de terapie, sunt necesare cel puţin 10 şedinţe.

1. Pietrele binedispun. Acest tip de masaj este perfect pentru cei stresaţi. Sunt folosite pietre vulcanice, care după ce sunt încălzite se aplică pe punctele dureroase. „Este un masaj lent şi cu mişcări ample. Relaxează, elimină stresul şi creează o stare de bunădispoziţie“, explică terapeutul Simona Negrilă, de la World Class Health Academy.

2. Masajul tibetan reechilibrează. Şi acest tip de masaj se recomandă anxioşilor. Maseurii care îl execută folosesc sare din Marea Moartă, bandaje cu pietricele şi un strat cald de migdale. Este un masaj energizant, decontracturant şi reechilibrant. Se recomandă şi persoanelor cu tenul încărcat, celor cu probleme de circulaţie a sângelui.

3. Ciocolata dă tonus pielii. Are efecte benefice pentru întregul corp. Induce calmul, senzaţia de relaxare şi, în plus, hidratează şi catifelează pielea. „Îl putem socoti un tratament bun pentru o relaxare psihică şi emoţională profundă. Totodată, să nu uităm că ajută pielea uscată şi lipsită de tonus“, sugerează terapeutul Simona Negrilă. Fiind un tratament pe bază de cofeină, contribuie la eliminarea celulitei.

4. „Yumeiho“ îndreaptă oasele. Este un masaj japonez ce cuprinde 100 de manevre efectuate asupra întregului organism. Deoarece conţine elemente importante de presopunctură, tehnici de manipulare osteo-articulară şi procedee de apăsare-frământare, poate îndrepta oasele şi eliberează tensiunea din corp.

5. Drenajul limfatic, bun pentru eliminarea toxinelor. Acesta este un preso-masaj prin care se poate îmbunătăţi circulaţia sângelui. Este foarte util sedentarilor. „Lipsa de exerciţiu determină îngreunarea circulaţiei, ceea ce face ca toate celulele grase să invadeze ţesutul subcutanat“, explică terapeutul Simona Negrilă. Tot din cauza lipsei de mişcare, ţesuturile îşi pierd elasticitatea, iar pielea se denivelează şi apar multe imperfecţiuni.

6. Masajul Shiatsu. Este un fel de acupunctură fără ace, combină tehnici de masaj oriental, japonez, suedez şi se face prin haine. Shiatsu constă predominant în tehnici de aplicare de presiune cu degetele, palmele sau cotul în punctele de acupunctură. Secundar, sunt folosite tehnici de stretching şi de eliberări neurocraniene. Potrivit specialiş tilor, Shiatsu are rol analgezic, relaxant, tonifiant, de echilibrare. Tendinitele, întinderile musculare, migrenele, durerile de gât, de umeri, de spate, tensiunile musculare, nevralgiile şi insomnia pot fi ameliorate prin acest tip de masaj.

Tags: masaj  sanatate  medicamente  
7601 vizite
Distribuie pe