Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Începe Christmas Fest 2008
Leontina Volosciuc  - Marti, 2 Decembrie 2008

Festivalul Christmas Fest 2008 debutează în această seară la Filarmonica „Dinu Lipatti” cu un concert de excepţie susţinut de artiştii Harry Tavitian-pian şi Cserey Csaba-percuţie.

Cu această ocazie, cei doi îşi lansează albumul de colinde intitulat “Naşterea”. Evenimentul va avea loc de la ora 19.00, iar sătmărenii vor putea asista la un concert în care cei doi artişti vor fi acompaniaţi de chitaristul A.G.Weinberger cu formaţia. 

Harry Tavitian s-a hotărât să scoată un album de colinde, deşi prelucrările de jazz după colinde arhaice i-au fost întotdeauna foarte dragi. În 1982 a organizat primul concert de Crăciun, iar prima suită de colinde a făcut-o în 1983. În Cantata de Crăciun de pe CD-ul "Naşterea" se întâlnesc colinde arhaice româneşti, bizantine şi armeneşti. Percuţionistul Cserey Csaba îl insoţeşte pe Harry Tavitian în călătoria muzicală prezentată publicului atât în concert, cât şi pe CD.

Evenimentul este organizat de Casa de Cultură „G.M. Zamfirescu”, cu sprijinul Filarmonicii „Dinu Lipatti” şi al Comunităţii Evreieşti din Satu Mare.

Tags: christmas fest  concert  harry tavitian  
2130 vizite
Distribuie pe