Locale Altele
Joi, 9 Iulie 2020
Joi, 9 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sute de copii şi tineri au pedalat pentru Biblioteca Judeţeană
Florin Răchitan  - Marti, 23 Aprilie 2013

În cadrul unei acţiuni inedite şi unice în România, peste 250 de copii şi tineri din Satu Mare au parcurs pe biciclete (sau pe trotinete, în funcţie de vârstă) un traseu ce a cuprins o mare parte din centrul şi bulevardul principal al oraşului, cu scopul de a promova în rândul celor din generaţia lor plăcerea cititului cărţilor şi a studiului în bibliotecă, în vremuri dominate de informaţiile facile culese de pe Internet.

 

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare, Biblioteca Judeţeană şi Federalcoop, cu prilejul Zilei Mondiale a Cărţii şi al Zilei Bibliotecarului. 

Participanţii s-au adunat la orele amiezii pe platoul din Centrul Nou, de unde au pornit după fluierul de start al prefectului Eugeniu Avram şi au parcurs traseul până la Grădina Romei şi înapoi pe Calea Traian şi B-dul I.C. Brătianu până în faţa Bibliotecii Judeţene, unde au participat cu toţii la o tombolă în cadrul căreia au avut ocazia să câştige cărţi.


 

Alături de ei au pedalat şi viceprimarul Marcela Papici, respectiv vicepreşedintele şi preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor şi Adrian Ştef, acesta din urmă făcând o scurtă declaraţie înainte de start:

 

“Mă bucur să mă alătur şi eu acestui inedit mod de a promova şi susţine Biblioteca Judeţeană Satu Mare şi de a promova  lectura. Chiar dacă aparent nu există nici o legătură între citit şi pedalat, vrem să le atragem atenţia copiilor şi tinerilor, să le arătăm că îţi poţi petrece timpul liber nu doar pe calculator, ci şi citind o carte sau pedalând.

 

Au existat în ultima perioadă o seamă de campanii naţionale de promovare a lecturii. Unele au fost mai radicale, altele mai moderate, unele ceva mai interactive, altele doar sobre, însă toate având scopul comun de perpetuare a unei culturi necesare şi urgente, cea a cititului.
 

 

Biblioteca Judeţeană a găsit o modalitate originală de a promova lectura, cred că este un eveniment unic în ţară. Mă bucur că biblioteca nu a fost nevoită să demareze această campanie din lipsă de cititori. Dimpotrivă, într-o perioadă a cărţii digitale, Biblioteca Judeţeană a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de cititori. Vă felicit încă odată şi vă aştept şi la acţiunile viitoare” - a declarat Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare.

1163 vizite
Distribuie pe