Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Nocturna Bibliotecii Județene
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Duminica, 28 Aprilie 2013

În seara zilei de 26 aprilie, Biblioteca Județeană Satu Mare și-a deshis porțile pentru a primi oaspeți și vizitatori cu evenimente speciale, activități culturale, artistice și recreative pe timp de noapte. La evenimentele organizate de bibliotecarii sătmăreni au participat peste 1.100 de membri din comunitate.


 

La deshiderea evenimentului, alături de Angela Câmpian, directorul interimar al instituției gazdă, a fost prezentă Alexandra Catargiu, consilierul președintelui CJ Adrian Ștef, și Marcela Papici, viceprimarul municipiului Satu Mare, care au adus mesaje încurajatoare din partea instituțiilor pe care le reprezintă.

 

Primul moment artistic al serii le-a aparținut actorilor Adriana Vaida, Alina Negrău și Vlad Mureșan de la Teatrul de Nord Satu Mare, care au pus în scenă un joc comic de roluri, spre deliciul copiilor, părinților și bunicilor prezenți în sală. Apoi, scena le-a aparținut membrilor Ansamblului “Cununița Năzdrăvană”, coordonat de Carmen Sas și preșcolarilor de la Grădinița “Voinicelul”.

 

Activitățile destinate copiilor s-au mutat pentru două ore în Sala Multimedia, unde au fost organizate ateliere de creație, expoziții de obiecte cu tematică pascală, confecționate prin tehnica origami și ateliere de joc.

 

Au participat elevi de la Școlile Gimnaziale Ion Creangă, Dr. Vasile Lucaciu, Octavian Goga, Constantin Brâncoveanu și Lucian Blaga, dar și elevi de la Colegiul Economic Gheorghe Dragoș, care, împreună cu profesoara Adela Katona-Iojiban, le-au împătrășit celor mai mici câteva din secretele artei origami.
 

 

La ora de joc, elevi ai Școlii Gimnaziale Ion Creangă, coordonați de prof. Nicoleta Câmpean, au inițiat un joc interactiv în care i-au cooptat imediat pe ceilalți copii participanți, dar și pe adulți.

 

În tot acest timp, Sala de lectură Gheorghe Bulgăr a fost sub auspiciul artelor frumoase. Aici a avut loc vernisajul expoziției de fotografie și poezie “Primăveri întârziate”, expoziție realizată de profesoarele Liliana Lazăr și Diana Achim, de la Liceul de Arte Aurel Pop. Momentele lirice le-au aparținut membrilor Cenaclului “Arte frumoase », coordonat de prof. Ioan Andreica.

 

Seara a continuat în ritmuri de primăvară, prin momente muzicale oferite de membrii grupului  folk Emilian Onciu, condus de profesorul Sorin Berindei și de elevi ai Școlii Gimnaziale Ion Creangă, sub îndrumarea profesorului Ioan Rațiu. Cei mai talentați și mai îndrăzneți copii s-au înscris la clubul de karaoke, interpretând piese din repertoriul național și internațional.

 

Au urmat apoi activități dedicate promovării bibliotecii și serviciilor de bibliotecă, dar și activităților de voluntariat. Astfel, bibliotecarii-formatori Raluca Istrate și Bianca Ciceo au prezentat proiectul “Povestiri digitale » și câteva din filmele realizate de cursanții acestui program, în cadrul Centrului de formare Biblionet, iar Liliana Vois și Bianca Durkovics, din partea Asociației pentru copii și tineri Act 4 U, au susținut prelegerea « Voluntar în România ».

 

Momentele lirice și muzicale au revenit în sala de lectură odată cu lăsarea nopții. Cei mai talentați elevi de la Liceul de Arte Aurel Popp, coordonați de prof. Marius Boroș, au încântat auditoriul cu interpretările lor, urmați de artiști ai Filarmonicii de Stat Dinu Lipatti, de artiști din cadrul Centrului cultural G.M. Zamfirescu, membrii grupului Punctul următor și membrii Cenaclului Afirmarea.


 

Programul nocturn a fost încheiat de elevii Școlii de artă - Tincuța Fernea, Henrietta Revesz, Iulia Iepure, Melany Pașca și Bogdan Batiș, încurajați de directorul Mircea Deac - care au ridicat sala în picioare și au stârnit ropote de aplauze.

 

Conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare mulțumește tuturor celor care s-au implicat în derularea acestui eveniment și au contribuit la reușita lui.

1638 vizite
Distribuie pe