Locale Altele
Joi, 16 Iulie 2020
Joi, 16 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Zilele Biodiversității în Ariile Protejate ”Râul Tur”
Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare  - Miercuri, 26 Iunie 2013

Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare, în parteneriat cu Asociația E-Consult, organizează prima ediție a evenimentului Zilele Biodiversității în Ariile Protejate ”Râul Tur”. Evenimentul va avea loc în apropierea comunei Turulung-Vii în zilele de 5 și 6 iulie.

Zilele Biodiversității au ca scop evaluarea diversității biologice a unei zone. Evenimentul se va desfășura după model european, cu finanțare de la Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc și MOL România. Astfel, mai mulți cercetători din domenii diferite ale biologiei și ecologiei vor fi prezenți și vor inventaria speciile din domeniul lor.

După totalizarea datelor vom primi o imagine clară despre diversitatea biologică a zonei pilot de 2 km.

În Ariile Protejate ”Râul Tur” vor fi cercetate următoarele grupuri de viețuitoare: păsări, lilieci, vidra și mamifere mici, amfibieni și reptile, pești, insecte și plante. Zona de țintă va fi cercetată de 15 cercetători timp de două zile.

Evenimentul este deschis tuturor, care vor să se familiarizeze cu aceste domenii de cercetare sau cu metodologiile acestora. Evenimentul oferă oamenilor o nouă posibilitate de a cunoaște mediul și lumea care o înconjoară, colorând astfel zilele obișnuite.

Participanții vor fi ghidați în grupuri mici în zona țintă, vizitând punctele de lucru ale cercetătorilor. La aceste puncte câte un cercetător v-a prezenta instrumentele și metodologia de cercetare și caracteristicile ale unor specii interesante.

669 vizite
Distribuie pe