Locale Altele
Marti, 27 Septembrie 2022
Marti, 27 Sept 2022
Castelul Karolyi din Carei a devenit din nou cetate medievală
Consiliul Județean Satu Mare  - Luni, 5 August 2013

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a participat sâmbătă la deschiderea Festivalului Medieval de la Carei. Evenimentul a avut loc în faţa Castelului Karolyi, cu participarea reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene.

 

 

După parada costumelor celor din Ordinul Ezust Solyom, Ordinul Basarabilor, Ordinul Mușatinilor, Cohors III Campestris, Paladinii de Terra Medies,  Asociația Sportivă Corvus Regia, Arcașii Cetății Alba Iulia, Arcaşii de la Suceviţa, au luat cuvântul preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, şi primarul oraşului Carei Eugen Kovacs.


 

În discursul său, Adrian Ștef a declarat:

“Festivalurile medievale sunt o excelentă modalitate de promovare turistică a judeţului nostru, iar succesul acestora este evident, fie că vorbim de cele de la Ardud sau Medieşu Aurit, ori de cel la care participăm acum la Carei.
 

 

În judeţ avem obiective de mare valoare pe care dacă le prezentăm oamenilor care vin pe la noi reuşim să atragem turişti, să ne dezvoltăm pe această latură din care avem numai de câştigat. Castelul Károlyi şi-a recăpătat acum, peste ani, strălucirea. Castelul înfloreşte din nou, şi nu doar pentru că a fost reabilitat, ci mai ales prin evenimentele culturale care se organizează aici în ultima perioadă, toate culminând acum cu acest festival medieval.

 

Prin Muzeul Judeţean am căutat şi noi, Consiliul Judeţean, să aducem expoziţii interesante pentru a atrage publicul, fie că vorbim de vizitatori locali, fie că vorbim de turişti.
 

 

Careiul te face să reflectezi la modul în care anumite locuri rămân marcate de oameni care şi-au pus amprenta irevocabil asupra lor. Spiritul familiei nobile Karoly dăinuie şi astăzi în Carei, ca o pecete de necontestat. Careiul trebuie să rămână un oraş multicultural, un oraş aş al bunei înţelegeri între locuitorii lui.”

1435 vizite
Distribuie pe