Locale Altele
Joi, 9 Aprilie 2020
Joi, 9 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Autobuse din oră în oră spre Festivalul Vinului de la Beltiug
Florin Răchitan  - Miercuri, 14 August 2013

Organizatorii primului Festival al Vinului din Beltiug au prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, detalii despre programul acestei manifestări care se va desfăşura la sfârşitul săptămânii, dar şi informaţii utile pentru sătmărenii care vor să ajungă la eveniment şi pentru cei care nu ştiu cum se vor întoarce după degustarea tuturor soiurilor de vin cu care se mândresc podgorenii locali.

 

Astfel, sătmărenii vor putea să ajungă la faţa locului, sâmbătă şi duminică, cu autobuse puse la dispoziţia lor de societatea Transurban, cu bilete la preţuri modice şi cu plecare, începând cu ora 11, din staţia de pe strada Cuza Vodă, cu opriri la staţiile din Cartierul Soarelui şi la Unio. Aceleaşi autobuse îi vor aduce înapoi pe sătmărenii care foarte probabil vor petrece până târziu în noapte.

 

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, şi-a exprimat satisfacţia în legătură cu faptul că organizatorii au găsit resursele necesare pentru a pune în practică ceea ce visează de ani de zile, iar acum au beneficiat şi de sprijin financiar din partea conducerii judeţului.

 

„Transformarea zilelor comunelor în festivaluri care să promoveze specificul fiecărei localităţi face parte dintr-o strategie judeţeană, iar noi sprijinim orice asemenea iniţiativă. Mă bucur că podgorenii din Beltiug sunt primii care au reuşit acest lucru şi aşteptăm ca şi alţii să le urmeze exemplul” – a declarat Adrian Ştef, lăudându-l pe primarul Ioan Bartok Gurzău, care, după o pauză de un mandat, a revenit la conducerea comunei Beltiug în culorile USL şi a reuşit într-un an să facă toate modernizările necesare în infrastructură, inclusiv asfaltări de drumuri spre zona celebrelor şiruri de pivniţe, pentru a găzdui un asemenea eveniment la care sunt aşteptaţi mii de participanţi.

 

De-altfel, chiar primarul a fost cel care a dat detalii despre ceea ce îi aşteaptă pe oaspeţi la Festivalul Vinului. La intrare, fiecare musafir va primi un pahar de sticlă pentru degustarea vinurilor, la preţul de 7 lei. Cu acest pahar va putea să deguste vinuri de la toate tarabele înşirate în perimetrul de desfăşurare al festivalului, la preţul de 1 leu / 100 ml.

 

De asemenea, oricine va putea să facă o plimbare şi să viziteze cele 390 de pivniţe înşirate pe dealul de la marginea comunei, dar acolo preţurile vinurilor nu mai sunt stabilite de organizatorii festivalului, ci de proprietarii pivniţelor.

 

La festival se vor servi mâncăruri tradiţionale şvăbeşti, în porţii de câte 15 lei, care vor cuprinde fie fripturi de porc cu garnitură, fie cârnaţi sau caltaboşi ori celebrele nudli cu cartofi, stropite fiecare cu câte 100 ml de vin. Toate produsele se vor putea cumpăra pe bază de cupoane, care se vor vinde atât la intrare, cât şi în perimetrul festivalului.

 

În cele două zile, pe scenă vor urca cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică populară românească, maghiară şi germană din judeţul Satu Mare, dar şi vedete precum Dancs Annamarie, Daggu Project din Germania sau Andreea Bălan.

 

Organizatorii primei ediţii a Festivalului Vinului de la Beltiug sunt Consiliul Judeţean Satu Mare, Consiliul Local al comunei Beltiug, Asociaţia Podgorenilor „Sfântul Orban” din Beltiug şi Forumul Democrat German, cu susţinerea Asociaţiei Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord-Vest DRW-SM şi a Asociaţiei Camera Meşteşugarilor.

1122 vizite
Distribuie pe