Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Plopstock – prima zi
Florin Răchitan  - Vineri, 16 August 2013

Așa cum ne-am așteptat, Plopstock începe să semene a festival „ca afară”, fără a-și pierde farmecul cu care ne-a obișnuit încă de la prima ediție, și avem așa o presimțire că acesta (și nu altceva) va fi, în următorii ani, evenimentul cultural care va pune Sătmarul pe harta manifestărilor preferate de tineret.


 

Semnele au fost destul de clare încă de dimineață, când grupuri de tineri rockeri sau rasta coborau din trenurile ce intrau in gara din Satu Mare, venind dinspre Baia Mare, Zalău sau Cluj, și întrebau în stânga și-n dreapta cum se ajunge la Plopstock.


 

La orele după-amiezii se adunaseră deja câteva sute de tineri la umbra celor doi plopi uriași de lângă digul Someșului, ei fiind întâmpinați de un decor ce combină elementele rustice, hippy, eco și trendy într-o atmosferă de chill&relax specifică vârstei majorității celor din public.


 

În cadrul unei conferințe de presă pe care au susținut-o la Fântâna cu Bere, organizatorii principali, a căror vârstă medie abia depășește 20 de ani, Mihai Antonescu, Tomy Kolcsey, Vlad Bretan, Radu Munteanu și Matei Silaghi, au declarat că au dorit să continue tradiția desfășurării lejere a festivalului, dar au adus și noutăți care-i dau o tentă mai profesionistă, scopul fiind punerea pe picioare la Satu Mare, păstrând proporțiile, a unui eveniment concertistic care să nu se deosebească de marile festivaluri cu nimic în ceea ce privește calitatea spectacolului, a serviciilor de care beneficiază participanții și, în general, feeling-ul autentic.

 

Ei se așteaptă la peste 1.000 de spectatori în cele două zile ale festivalului, ceea ce, din câte am văzut în prima seară, pare a fi o țință cât se poate de reală. De-altfel, unul dintre sponsorii festivalului, consilierul local Butka Gergo, a făcut o comparație cu felul în care a pornit festivalul Sziget din Budapesta în urmă cu peste două decenii, în condiții chiar mai vitrege decât cele de acum, dar tot la inițiativa unor tineri entuziaști și descurcăreți, care au reușit să facă din acesta probabil cel mai mare festival din Europa.

 

Prezentă la conferința de presă, viceprimarul Marcela Papici a recunoscut că și-a dat seama de la bun început că aceasta este o manifestare care merită susținere din partea Primăriei Satu Mare și, cu sprijinul primarului Dorel Coica, organizatorii au beneficiat pentru prima dată de o sponsorizare, care în comparație cu alte evenimente pare o sumă infimă, dar pentru acești tineri a fost ca o mană cerească și i-a ajutat să ridice în mod vizibil nivelul festivalului.


 

Așadar, în prima seară au cântat The Phoenix, Satellites, Ultimu’ Nivel și Random, iar vineri seara urcă pe scenă Inedit – ora 19, Illuminati – ora 19.50, Uni-form – ora 20.45, Ska-nk – ora 21.40 și Mushroom Story – ora 22. Faceți fain!

2321 vizite
Distribuie pe