Locale Altele
Vineri, 29 Mai 2020
Vin, 29 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Festivalul Viei și Vinului la Beltiug
Florin Răchitan  - Sambata, 17 August 2013

După mulți ani de planificări, podgorenii din Beltiug au reușit să fie primii în județul Satu Mare care organizează un Festival al Viei și al Vinului, ceea ce era oarecum de așteptat, având în vedere tradiția de multe secole care a dus faima vinului din această regiune dincolo de granițele județului și chiar ale țării.


 

Organizat într-un spirit pur șvăbesc, festivalul a adunat la Beltiug majoritatea producătorilor locali, dar și din podgoriile învecinate, precum și mulți sătmăreni, care au început să vină în comună încă de la orele amiezii, cu autobusele puse la dispoziția lor de către Transurban.


 

Sărbătoarea a început cu tradiționala defilare a oficialităților și a organizatorilor, precedați de fanfara șvăbească și majoretele super-sexy din Marghita, care au prezentat un show tocmai potrivit pentru motivarea degustărilor de vinuri.

 

Participanții au luat cu asalt, apoi, tarabele la care producătorii locali își prezentau toate soiurile de vinuri nobile, dar și șprițuri preparate cu sifon, ca-n vremurile frumoase de odinioară.

 

Fiind manifestare autentic șvăbească, din meniu nu puteau lipsi nici preparatele tradiționale specifice, precum ștrudli sau fripturile de porc cu salată de cartofi, toate fiind numai bune pentru a fi stropite din belșug cu vin.


 

În tot acest timp, pe scenă au urcat artiști locali și invitați de pe tot cuprinsul județului, dar și al țării, vedeta incontestabilă a primei seri fiind Andreea Bălan.Manifestările continuă și duminică, organizatorii - Consiliul Judeţean Satu Mare, Consiliul Local al comunei Beltiug, Asociaţia Podgorenilor „Sfântul Orban” din Beltiug şi Forumul Democrat German, cu susţinerea Asociaţiei Economice Germano-Române pentru Regiunea de Nord-Vest DRW-SM şi a Asociaţiei Camera Meşteşugarilor – așteptându-i pe sătmăreni să le fie oaspeți lângă dealurile ce adăpostesc vestitele pivnițe.

3285 vizite
Distribuie pe