Locale Altele
Sambata, 7 Decembrie 2019
Sam, 7 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sărbătoare cu lampioane de Ziua Sfântului Martin
Forumul Democrat German  - Miercuri, 13 Noiembrie 2013

Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam, împreună cu Liceul Teoretic German Johann Ettinger şi Comunitatea Germană a Bisericii Calvaria organizează în data de 14 noiembrie Sărbătoarea Sfântului Martin.

 

În acest an vor participa la manifestare în jur de 600 de copii de la grădiniţele cu secţiile de predare în limba germană şi clasele primare de la Liceul Johann Ettinger, precum şi clasele partenere ale acestora de la Şcoala Generală din Beltiug, Şcoala Generală Nr. 10 şi copiii comunităţii române a Bisericii Calvaria.

 

Urmând exemplul Sfântului Martin care a ajutat nevoiaşii, copiii vor cumpăra lumânările pentru lampioanele lor de la voluntarii Liceului Johann Ettinger şi ai Organizaţiei Gemeinsam, cu scop caritativ. Suma strânsă va fi folosită pentru sprijinirea programelor Organizaţiei Caritas a Diecezei Satu Mare în favoarea copiilor cu dizabilităţi.

 

Programul manifestării va începe la ora 16:45 la Biserica Calvaria, unde cei mici de la grădiniţe şi clasele pregătitoare, precum şi de la clasele I ale Liceului German vor fi aşteptaţi de preoţii comunităţilor germane şi române.

 

Marşul în amintirea Sfântului Martin va porni la ora 17:30 din faţa catedralei romano-catolice din Centrul Vechi, în frunte cu fanfarele reunite din Foieni, Ciumeşti şi Urziceni.

 

Copiii vor defila cu lampioanele confecţionate de ei împreună cu educatoarele şi învăţătoarele lor pentru acest eveniment. Înconjurând parcul, copiii vor ajunge la Biserica Calvaria, unde va avea loc programul pentru clasele 2 - 4.

 

Copiii vor cânta cântece de Sf. Martin şi se vor ruga în trei limbi. Preoţii Bisericii Calvaria vor povesti copiilor despre faptele bune ale Sfântului Martin şi voluntarii vor preda în cadru festiv directoarei Caritas a Diecezei Satu Mare suma adunată de ei în sprijinul copiilor cu dizabilităţi. După ce preoţii vor binecuvânta copiii, ei vor ieşi cu părinţii lor cântând din biserică.

875 vizite
Distribuie pe