Locale Altele
Marti, 7 Iulie 2020
Marti, 7 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
141 de ani de la nașterea omului politic Iuliu Maniu
Direcția de Cultură și Sport Carei  - Miercuri, 8 Ianuarie 2014

Direcţia de Cultură şi Sport a municipiului Carei a marcat 141 ani de la naşterea omului politic Iuliu Maniu printr-un scurt moment solemn care a avut loc în faţa Colegiului Tehnic Iuliu Maniu din Carei.

Iuliu Maniu s-a născut la 8 ianuarie 1873 în Șimleul Silvaniei, devenind jurist și unul dintre cei mai prestigioși oameni politici din istoria României și membru de onoare al Academiei Române. A fost președinte al Partidului Național Țărănesc și Prim Ministru al României. 

În calitate de președinte al Consiliului Dirigent, la 27 aprilie 1919, Maniu instalează în clădirea care azi găzduiește Colegiul Tehnic Iuliu Maniu din Carei, Administrația Românescă, care funcționează până în 1926, când prefectura se mută la Satu Mare.

La eveniment au fost prezenți angajați ai Direcției de Cultură și Sport Carei, conducerea colegiului, profesori și elevi. Au luat cuvântul directorul Direcției de Cultură, Bogdan Georgescu, Adrian Ștefănuți, referent la Direcția de Cultură și directorul Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, prof. Adrian Michovschi.

 

611 vizite
Distribuie pe